Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen door op Matchplay ten koste van Lewis

Van Gerwen nam het op tegen Lewis op de late avond op zondag. Beide mannen hadden ups en downs in deze partij, maar uiteindelijk won Van Gerwen met 10-7.

Een vliegende start voor beide

De Nederlander mocht het duel beginnen en dat deed hij meteen goed. Hij gooide een 12-darter met een 126 finish op de bull om 1-0 voor te komen. Lewis schrok hier niet van en gooide een 13-darter terug om zijn eigen leg te houden. Het werd 1-1. Van Gerwen opende de leg met een 180, maar ook Lewis wist op een goed moment de maximale score te gooien. Hij wist hierna 32 te checken, waardoor hij Van Gerwen al vroeg in de partij wist te breken met een 11-darter. Deze break verzilverde hij doordat hij zijn eigen leg wist te houden. Het werd 3-1 voor ’The Jackpot’. Dit beantwoorde Van Gerwen door ook zijn eigen leg te houden, waardoor ze met een 3-2 tussenstand de pauze in gingen. 

Het bleef dicht bij elkaar

Na de pauze mocht Lewis beginnen. Hij mist een 93-finish, waardoor Van Gerwen hem kon breken met een twee pijlen finish van 65. Het werd weer gelijk met 3-3. Scorend stond Lewis beter te gooien en staat opnieuw eerder op een dubbel, maar hij miste. Hij mocht nog terugkomen op dubbel 5, maar gooit zich met de eerste pijl dood. Hierdoor kreeg de Nederlander een kans op 48 en deze pakte hij met twee pijlen. De leg hierna wist Lewis te houden door netjes 56 te checken voor opnieuw een gelijke stand. Het werd 4-4, maar opnieuw werd Van Gerwen gebroken en dit maal door een nette 76-finish van de Engelsman. Hij kon de break niet verzilveren, doordat hij een 116-finish miste. Van Gerwen checkte 44 voor een 5-5 tussenstand voor de tweede pauze.

Eindsprint voor Van Gerwen

Van Gerwen hield na de pauze opnieuw zijn eigen leg, na wat missers en kwam zo 6-5 voor te staan. Dit wist Lewis meteen goed te maken met een 11-darter waarbij hij 96 wist te checken met 2 darts. Hier reageerde de Nederlander op door met een 180 te beginnen en zijn eigen leg te houden door een 32 check. Het werd 7-6 voor Van Gerwen. Hij stoomde door naar het einde door 80 te checken met twee darts waarmee hij Lewis opnieuw wist te breken. Helaas gooide de Engelsman zich in de leg hierna opnieuw dood op een belangrijk moment, waardoor Van Gerwen 48 kon checken voor een 9-6 voorsprong. Met de rug tegen de muur en twee gemiste matchdarts, wist Lewis toch nog een leg te winnen en kwam terug tot 9-7. In de laatste leg checkte Van Gerwen 76 met drie darts om de wedstrijd te winnen. Het werd 10-7 voor de Nederlander. 

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Van Gerwen: 89.99 / 43.48%
Lewis: 88.33 / 26.92%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *