Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Baltic Sea Darts Open 2023

Van Gerwen druipt af: Dolan stunt op World Matchplay

Michael van Gerwen is na één ronde al klaar op de World Matchplay. De Nederlander verslikte zich in een sterk spelende Brendan Dolan: 10-7.

Na zijn befaamde tandartsafspraak liet Michael van Gerwen vorige week in Polen zien niks aan vorm te hebben verloren. Een goed teken voor de Nederlander, die in Blackpool zijn titel op de World Matchplay verdedigt. Met Brendan Dolan leek hij niet ongunstig geloot te hebben, maar de Noord-Ier begon uitstekend aan de wedstrijd. Met een 16-darter trapte hij af, waarna een 15-darter de break opleverde. Nog twee keer hield hij zijn eigen leg, waardoor hij zelfs met een 4-1 voorsprong de eerste onderbreking in ging.

Met een 132-finish voor een 12-darter leek Van Gerwen orde op zaken te stellen, maar Dolan bleek niet onder de indruk. In de legs die volgden was hij dat wel. Ineens wilden de dubbels niet meer vallen voor de Noord-Ier, waardoor hij Van Gerwen terug liet komen tot 5-5. Een 137-finish van onze landgenoot hielp hier zeker bij. De verwachting was dat Van Gerwen nu het initiatief zou grijpen, maar niets was minder waar. De dubbels kwamen weer terug: met finishes van 76, 62 en nog een keer 62 deelde hij klap na klap uit. ‘The History Maker’ kwam op 9-6, waardoor Van Gerwen op het randje van uitschakeling balanceerde. Twee legs later duwde Dolan hem het ravijn in. Een 18-darter bezorgde Dolan één van zijn grootste zeges uit zijn carrière, terwijl Van Gerwen afdroop.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 98.98 / 38.9%
Brendan Dolan: 95.5 / 37%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *