Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Michael van Gerwen - Premier League 2024

Van Gerwen druipt af na ondermaatse prestatie tegen Searle

Voor Michael van Gerwen blijft er veel werk aan de winkel. In Leverkusen kwam hij tegen Ryan Searle nooit tot een redelijk niveau, wat een duidelijke nederlaag opleverde.

Uit zijn zege op Dylan Slevin zal Michael van Gerwen op zaterdag weinig vertrouwen hebben gehaald. Op weg naar de World Cup is er nog veel ruimte voor verbetering, wat ook weer bleek in zijn duel met Ryan Searle. De eerste vier legs waren een foutenfestival, waarin beide mannen totaal verkeerd uit de startblokken kwamen. Searle mocht zelfs een leg in 20 pijlen winnen: ooit was dit ondenkbaar in duels van Van Gerwen. De Engelsman wist met een 130-finish voor een 12-darter daarna wel het gaspedaal te vinden, waarna hij weer optimaal profiteerde van missers op de dubbels van de Nederlander.

Met een 16-darter leek Van Gerwen nog even aan te haken, maar het zat er vandaag gewoon niet in. De dubbels liepen totaal niet: met drie uit veertien maak je het de wereldtop absoluut niet lastig. Searle vond de buitenste ring wel en gooide legs in 15 en 18 pijlen, waardoor ‘Heavy Metal’ er met een eenvoudige 6-3 zege vandoor ging.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 86,04 / 21.4%
Ryan Searle: 87,82 / 40%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *