Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen druipt af tegen Dobey na gemiste matchdarts

Michael van Gerwen heeft zich in de eerste ronde van het European Championship verslikt in Chris Dobey. De Nederlander kreeg vier matchdarts, maar verloor alsnog.

Na het winnen van de World Matchplay en de World Grand Prix was het European Championship de volgende prooi op het lijstje van Michael van Gerwen. Met Chris Dobey trof hij in de eerste ronde een zeer taaie tegenstander. ‘Hollywood’ laat op TV af en toe hele sterke dingen zien. Met een 14-darter liet hij dat zien, al had Van Gerwen een leg eerder al een 13-darter gegooid.

De Nederlander vond daarna zelf ook een 14-darter, maar Dobey haakte goed aan. Met een 15-darter vond de Engelsman een leg later zelfs de break. Van Gerwen werd erg wisselvallig op zijn scorende pijlen en daar profiteerde Dobey optimaal van. Met een 14-darter kwam hij op 4-2, waarna hij een enorme kans kreeg op nog een break. Hij miste echter vier pijlen om op 5-2 te komen, waardoor Van Gerwen in leven bleef. Een leg later miste Dobey nog een pijl op tops, waardoor het zelfs 4-4 werd. De grootste klap volgde: met de Engelsman op tops gooide Van Gerwen 160 uit. De Nederlander had de partij volledig omgedraaid, maar door een leg later vier matchdarts te missen kwam er toch een beslissende leg. Dobey herpakte zich hierin volledig en vond uit het niets een 11-darter. ‘Hollywood’ greep de zege, ‘Mighty Mike’ droop af.

Michael van Gerwen: 94.35 / 31.3%
Chris Dobey: 100.01 / 28.6%

Image courtesy of FOTO: Steve Welsh (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *