Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen eenvoudig door, Wright uitgeschakeld

Afgelopen middag werden de kwartfinales van de Nordic Darts Masters afgewerkt in Kopenhagen. O.a. Michael van Gerwen kwam in actie. Lees hier meer.

Zaterdagochtend kwam het teleurstellende nieuws dat Gerwyn Price zich had moeten terugtrekken van het toernooi vanwege een blessure, hij heeft een tennisarm. Hierdoor ontvangt Fallon Sherrock een bye en zien we haar zaterdagavond terug in de halve finales. Er stonden zaterdagmiddag dus maar drie kwartfinales op het programma.

Van den Bergh nipt voorbij Anderson

De eerste kwartfinale ging tussen Dimitri van den Bergh en Gary Anderson. In het begin ging de wedstrijd gelijk op. In leg 6 plaatste Van den Bergh de eerste break van de wedstrijd. Anderson miste twee pijlen op de dubbel, waarna Van den Bergh via dubbel 12 op een 4-2 voorsprong kwam. Een leg later miste Van den Bergh drie pijlen op de dubbel, en ook Anderson strafte dit af. Met een 16-darter brak hij meteen terug en maakte er via dubbel 18 4-4 van. Met een 13-darter kwam Van den Bergh op een 5-4 voorsprong. De laatste leg voor de pauze ging ook naar de Belg, die via dubbel 4 met een 6-4 voorsprong ging pauzeren. Van den Bergh wist die break lang te behouden, tot 8-8. Anderson kwam terug van 8-5 tot 8-8 met o.a. finishes van 70 en 112. Van den Bergh bleef heel koel door in 18 darts wel als eerste op matchpoint te komen. Anderson kreeg een leg later twee pijlen om er 9-9 van te maken, maar die werden gemist. Van den Bergh stapte in en zorgde met een 89-finish ervoor dat we hem terug zien in de halve finales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 88,57 / 32,36%
Gary Anderson: 88,25 / 34,78%

Clayton geen moeite met Wright

De tweede kwartfinale die werd gespeeld ging tussen Jonny Clayton en Peter Wright. Wright begon heel sterk aan de wedstrijd door met een 62-finish meteen te breaken. Echter gaf Wright die break een leg later meteen weer uit handen, dankzij een 127-finish van Clayton. Met een 104-finish werd die break vervolgens verzilverd. In leg 4 kreeg Wright 5 pijlen om er 2-2 van te maken, maar miste teveel dubbels. Clayton profiteerde en brak via dubbel 4 naar 3-1. Die voorsprong werd even later uitgebreid naar 6-1. In leg 8 produceerde Wright een 14-darter en kwam zo terug tot 6-2. Vervolgens gingen er weer drie legs met de darts mee. Bij een stand van 8-3 gooide ‘The Ferret’ een 81-finish in 12 darts voor de derde break. Een leg later maakte Clayton het gelijk af, met een 71-finish won hij met duidelijke cijfers van de World Matchplay kampioen; 10-3.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Jonny Clayton: 103,87 / 50%
Peter Wright: 97,76 / 14,29%

Van Gerwen met klasse naar halve finales

De laatste kwartfinale ging tussen Michael van Gerwen en Madars Razma. Razma begon de wedstrijd en deed dat goed met een 88-finish om zijn eigen leg te houden. Daarna was het toch vooral Van Gerwen die de wedstrijd domineerde. Hij won 5 legs op rij voor een 5-1 voorsprong, waaronder een 132-finish. Met een 13-darter hield Razma zijn eigen leg in leg 7. Daarna breidde hij zijn voorsprong uit naar 7-2. Toch gaf Razma niet op, met een 66-finish in leg 10 en een 11-darter in leg 11 kwam de Let terug tot 7-4. Een leg later kreeg hij opnieuw de kans, maar een 87-finish werd gemist op de bull. Van Gerwen bleef koel en hield in 17 darts zijn eigen leg. Dat bleek ook het einde te zijn van ‘Razmatazz’, want met een 14-darter en een 102-finish in 12 darts maakte de Nederlander het keurig af; 10-4!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 101,60 / 62,50%
Madars Razma: 89,72 / 80%

Image courtesy of FOTO: Mikal Schlooser (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *