Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen eindelijk weer de baas over Petersen

Op papier moest dit dé wedstrijd van de tweede ronde worden: Michael van Gerwen tegen Devon Petersen. De Zuid-Afrikaan is in bloedvorm, Van Gerwen heeft veel te bewijzen. Een topwedstrijd werd het.

De laatste twee ontmoetingen tussen deze twee werden beide gewonnen door Petersen: tijdens de Summer Series werd het 6-5, tijdens de Autumn Series maar liefst 6-0. Het beloofde dus een hele opdracht te worden, en Petersen liet met een 16-darter meteen ook zijn plannen zien. Van Gerwen volgde met een 14-darter, waarna ook Petersen een leg in dat aantal pijlen noteerde. Beide spelers tikten de 100 gemiddeld aan nadat Van Gerwen toesloeg met een 16-darter. De Zuid-Afrikaan miste daarna drie pijlen om de openen, waardoor hij op een beslissend moment de leiding aan Van Gerwen gaf. ‘Mighty Mike’ wist hier wel raad mee en met een 15-darter snoepte hij de set af van Petersen.

Petersen mist op belangrijke momenten

Dat er weer wat vertrouwen bij Van Gerwen is, werd meteen na de pauze bevestigd. Petersen kwam in de leg van de Nederlander na negen pijlen namelijk op 90, maar met een heerlijke 146-finish liet Van Gerwen zien dat hij de baas was. Vanaf 90 miste hij daarna de bull voor nog een leg, waardoor Petersen de stand op 1-1 bracht. Een 17-darter van MVG werd gevolgd door een 13-darter van Petersen, waardoor er weer een decider kwam. ‘The African Warrior’ leek hier te gaan breken nadat Van Gerwen een pijl miste vanaf 68, maar weer op een beslissend moment ging het fout. Petersen kreeg maar lieft vijf pijlen om de set te winnen, maar alle vijf werden ze gemist. Van Gerwen sloeg wel toe en bracht de stand op 2-0.

8x 180 niet genoeg

Petersen kwam de pauze uit zoals hij hem ook inging: met het missen van dubbels. Dit keer waren het er twee, waardoor MVG meteen kon breken. Met 16-darter hield hij ook zijn eigen leg en kwam hij op matchpoint. Met een 16-darter deed Petersen nog wel iets terug, maar daar bleef het bij. Een 85-finish voor een 18-darter was genoeg en een mooi einde van deze wedstrijd. De 3-0 eindstand was erg geflatteerd, beide mannen zorgden voor een mooie pot.

Michael van Gerwen: 96.28 / 45%
Devon Petersen: 91.48 / 20%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *