Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Gerwen elimineert Smith, Price schakelt Cullen uit

Na de bye van Joe Cullen en de overwinningen van Michael van Gerwen, Michael Smith en Gerwyn Price, werden ook de halve finales in Sheffield bekend. Gerwyn Price speelde tegen Joe Cullen, terwijl Michael Smith de degens kruisde met Michael van Gerwen.

Gerwyn Price vs Joe Cullen

In de eerste halve finale mocht Joe Cullen beginnen aan de wedstrijd, maar de eerste pijl op de dubbel was voor Gerwyn Price. Price mistte waardoor Cullen de eerste leg mocht pakken. De eerste 180-er was voor Price en hierdoor pakte hij de tweede leg met een 14-darter. De eerste 180-er van Cullen was niet genoeg voor de leg. Price wist ook de tweede eigen leg te houden met een 14-darter, nadat ook Cullen dat met 14 darts had gedaan. De eerste break kwam in de vijfde leg. Cullen mistte in deze leg drie pijlen op de dubbel, waarna Price profiteerde met een 111-finish. Price wist de break te verzilveren. Met Cullen op een dubbel wist Price met zijn laatste pijl doel te raken. Price leek ook op weg naar de break, maar Cullen voorkwam dit met een 124-finish voor 4-3. Cullen moest nog wel een keer breken, maar dit lukte hem niet in de achtste leg en Price was in de negende leg ook nog eens scorend sterker. Price stond na 12 pijlen op de dubbel en Cullen kreeg 149 niet uit. Dit kostte Cullen de wedstrijd. Price gooide met een 13-darter de beste leg van de wedstrijd en plaatste zich voor de finale.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 100.82 / 60.0%
Joe Cullen: 90.69 / 42.9%

Michael van Gerwen vs Jonny Clayton

De Nederlander mocht de partij beginnen en wist met een belangrijke 77-finish de leg te behouden. Beide mannen speelden niet hun sterkste spel in de tweede leg. De leg werd uiteindelijk door Smith gewonnen met een 21-darter. In de derde leg was de eerste break van de partij een feit. Van Gerwen was niet binnen de 15 darts uit, Smith deed dat wel: 2-1 voor ‘Bully Boy’. De Engelsman wist de leg te verzilveren met een 13-darter en Van Gerwen kreeg in deze legs niet echt een poot aan de trapper. Van Gerwen leek het gaspedaal te hebben gevonden, maar kreeg in de vierde leg zijn dubbel niet geraakt. Smith profiteerde en kwam met een 15-darter op een 4-1 voorsprong, om vervolgens zelf aan de zesde leg te beginnen. Deze break werd echter niet verzilverd. Met een 16-darter plaatste ‘Mighty Mike’ de re-break. Van Gerwen wist de break wel te verzilveren, want met een 17-darter bracht hij de stand terug tot 4-3. Van Gerwen drukte door en wist opnieuw voor de break te zorgen en dus op gelijke hoogte te komen. Smith viel helemaal stil na de 4-1 en verloor de vierde leg op rij. Van Gerwen kwam met een 13-darter op 5-4. Smith herstelde zich plots ijzersterk, want met een 12-darter kwam de Engelsman op gelijke hoogte. De allesbeslissende, laatste leg zou uiteindelijk met een 15-darter gewonnen worden door Van Gerwen. Hij mag zich gaan opmaken voor de finale tegen Gerwyn Price!

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 95,15 / 50%
Jonny Clayton: 94,59 / 31,3%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *