Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen en concurrenten pakken belangrijke punten

De spanning is om te snijden in de Premier League. Durrant was voor al verzekerd van de play-offs, Anderson lijkt het ook te gaan halen, maar de andere twee plekken zijn nog open. Vanavond werd speelronde 15 gehouden.

Nathan Aspinall 8-5 Daryl Gurney

Een belangrijke wedstrijd om de avond te openen. Niet voor Gurney, maar wel voor Aspinall. Met een zege zou hij namelijk het lot in eigen hand houden. De jonge Engelsman startte geweldig. Legs in 13, 15 en 12 pijlen bezorgden hem een 3-0 voorsprong en een gemiddelde van 110+. Gurney haakte aan met een 12-darter. De voorsprong van Aspinall verdween daarna ook snel, want na even te knipperen met zijn ogen stond het al weer 4-4. Gurney kwam met een 17-darter zelfs op voorsprong, met een 15-darter bracht Aspinall de stand weer gelijk. ‘Superchin’ kreeg daarna in zijn eigen leg vier pijlen op een dubbel, maar door deze te missen gaf hij de wedstrijd weg. Aspinall stapte in en hij volgde deze break met legs in 12 (finish van 100) en 15. ‘The Asp’ is zo in zijn debuutjaar meteen dichtbij een plek in de play-offs.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 99.24 / 34.78%
Daryl Gurney: 91.15 / 31.25%

Peter Wright 8-6 Glen Durrant

Glen Durrant verbaasd de afgelopen weken vriend en vijand. Het geweldige spel van hem zijn we ondertussen wel gewend, maar vooral zijn weerbaarheid bij grote achterstand valt enorm op. Een plek in de play-offs is hierdoor ook meer dan verdiend. Wright had in deze wedstrijd toch wel een overwinning nodig, maar hij vergat te breken in leg 1. De twee gingen daarna gelijk op, waardoor de stand na 6 legs op 3-3 kwam te staan. De eerste break was daarna wel voor de Schot, met een 13-darter sloeg hij toe. Met nog een leg in hetzelfde aantal pijlen bracht hij het verschil op twee. Durrant blijft echter lastig af te schudden. De Engelsman bleef zijn eigen legs winnen, waardoor er uiteindelijk toch een stand van 7-6, weliswaar voor Wright, op het bord kwam. Durrant kreeg zo echter weer de kans op een gelijkspel. Dit keer was het hem niet gegund. Wright ging uit in 15 pijlen en ziet zo de play-offs dichterbij komen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Peter Wright: 94.8 / 42.11%
Glen Durrant: 89.11 / 31.58%

Michael van Gerwen 8-6 Gary Anderson

De derde partij van de avond ging tussen Gary Anderson en Michael van Gerwen. Door de overwinningen van Aspinall en Wright kwam de druk volop de Nederlander, die moet knokken voor zijn punten. Anderson mocht de partij beginnen en gooide een 180’er en een 67-finish voor de eerste leg. Met een 17-darter hield Van Gerwen ook zijn eigen leg. In de derde leg produceerde Van Gerwen scores van 180 en 171 om met een 92-finish te breaken. De break werd met een 70-finish verzilverd voor 3-1. Vervolgens gingen er twee legs met de darts mee. In de zevende leg plaatste Van Gerwen de tweede break in 11 darts. Echter wist Van Gerwen deze break niet te verzilveren na drie gemiste dubbels. Via dubbel 4 brak Anderson terug. In de negende leg miste Van Gerwen opnieuw dubbels, waardoor de Schot zijn eigen leg hield voor 5-4. Van Gerwen miste een 117-finish op tops om zijn eigen leg te houden, via dubbel 18 zette Anderson de stand op 5-5. Legs 11 en 12 gingen met de darts mee. In leg 13 miste Anderson een 145-finish voor een punt, waardoor ‘Mighty Mike’ met een 50-finish toch de break en het eerste punt pakte. In de beslissende leg was het toch de Nederlander die via tops een broodnodige overwinning pakte; 8-6!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 103,17 / 36,36%
Gary Anderson: 100,33 / 46,15%

Michael Smith vs Gerwyn Price

De laatste partij ging tussen Michael Smith en Gerwyn Price. De eerste drie legs gingen met de darts mee, waaronder twee 100+ finishes van Smith. In de vierde leg miste Price drie darts op de dubbel, Smith stapte in en gooide een 97-finish voor de break. Een leg later werd de break in 14 darts verzilverd door ‘BullyBoy’ voor 4-1. In de vijfde leg gooide Price 8 perfecte darts, maar vergat dubbel 12 te gooien voor een 9-darter! Uiteindelijk hield Price in 10 darts zijn eigen leg. ‘The Iceman’ bleef goed vechten, want een plaats in de play-offs was nog steeds mogelijk voor Price. Met een 164-finish in 12 darts brak de Welshmen terug en hield zijn eigen leg met een 70-finish voor 4-4. Vanaf leg 8 wist geen één van beide spelers meer een break te plaatsen, waardoor de heren de punten moesten delen. Price mag nog hopen voor een play-offs morgen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 102,50 / 38,89%
Gerwyn Price: 103,76 / 38,89%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *