Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Rob Cross vs Michael van Gerwen

Van Gerwen en Cross spelen om titel in Hildesheim

Michael van Gerwen en Rob Cross hebben zich zondagavond geplaatst voor de finale van de German Darts Championship. Van Gerwen had een beslissende leg nodig tegen Dimitri van den Bergh, terwijl Cross weinig moeite had met Daryl Gurney. Lees hier meer.

Michael van Gerwen vs Dimitri van den Bergh

De laatste keer dat Michael van Gerwen een European Tour won was al weer in 2019. De Nederlander lijkt, vooral kijken naar de laatste twee Premier League-avonden, wel weer langzaam in vorm te komen, en door de afwezigheid van zowel Price als Wright bij de laatste vier lag hier weer een grote kans. Tegen Dimitri van den Bergh begon hij uitstekend: nadat de Belg dubbel 12 miste gooide MVG een 100-finish. Van den Bergh reageerde met een 12-darter, maar de Nederlander brak meteen weer terug met een 15-darter. Hij verzilverde de break ook, maar twee legs later stond het wel alweer 3-3.

Met een 15-darter brak Van Gerwen ‘The Dreammaker’ echter meteen weer, en door met een 100-finish ook zijn eigen leg te houden werd het 5-3. Hetzelfde scenario speelde zich hierna weer af: met twee 14-darter bracht Van den Bergh de stand weer op gelijke hoogte, 5-5. Met nog een 14-darter zette hij de partij helemaal op zijn kop, hij kon de overwinning ruiken. Het moest gaan gebeuren in een beslissende leg, omdat Van Gerwen in 18-pijlen er 6-6 van maakte. Uiteindelijk eindigde het in een drama voor de Belg. Hij miste drie matchdarts op dubbel 14, waarna Van Gerwen alsnog toesloeg. Een partij van hoog niveau, gewonnen door de Nederlander.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 101.26 / 35%
Dimitri van den Bergh: 100.97 / 35.3%

Daryl Gurney vs Rob Cross

Daryl Gurney mocht de partij beginnen, maar liep meteen tegen een break aan. Rob Cross plaatste in 13 darts de break en verzilverde de break een leg later door 52 uit te gooien, ondanks twee maximale scores van Gurney. Cross bleef goed zijn niveau behouden en dat leverde opnieuw een break op, met een geweldige 129-finish in 12 darts kwam hij op een 3-0 voorsprong. Ook deze break werd verzilverd. Cross gooide in zijn eigen leg zijn eerste 180’er en kwam met een 68-finish op 4-0!

In leg 5 kreeg ‘Voltage’ opnieuw een breakkans, maar dit keer wist hij de dubbel niet te gooien. Zo kwam Gurney met een 13-darter op het scorebord. Een matige leg volgde van beide heren, maar het toch Cross die eenvoudig via dubbel 10 op 5-1 wist te komen. In leg 7 had Gurney weinig problemen om zijn eigen leg te houden, in 16 darts kwam hij terug tot 5-2. Een leg later kreeg Gurney de kans om de eerste break ongedaan te maken en dat lukte, via dubbel 16 brak de Noord-Ier terug naar 5-3. De break werd echter niet verzilverd, Cross produceerde een 14-darter en kwam op één leg verwijderd van de finale. Cross kreeg in zijn eigen leg twee matchdarts op dubbel 19, maar miste. Hierdoor bleef Gurney in de wedstrijd door 60 uit te gooien. Daar bleef het wel bij, want Cross zorgde met een 13-darter voor zijn vijfde Euro Tour finale in zijn carrière.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 100,01 / 46,7%
Daryl Gurney: 92,45 / 44,4%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *