Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen vs Joe Cullen

Van Gerwen en Cullen naar finale laatste Euro Tour

Afgelopen avond werden de halve finales van de International Darts Open gespeeld in Riesa. Michael van Gerwen nam het op tegen Mensur Suljovic, terwijl Michael Smith zijn landgenoot Joe Cullen trof. Lees hier meer.

Michael van Gerwen vs Mensur Suljovic

Michael van Gerwen mocht de partij beginnen, maar miste in de eerste leg al 4 darts op de dubbel. Mensur Suljovic wist niet te profiteren, hij miste een 72-finish. Hierdoor hield Van Gerwen toch nog zijn eigen leg. Met een knappe 76-finish in 12 darts kwam de Oostenrijker snel langs zij. In de derde leg plaatste Suljovic de eerste break van de partij via dubbel 10, nadat Van Gerwen 6 pijlen op de dubbel had gemist. Met een 15-darter wist Suljovic de break te verzilveren voor een 3-1 voorsprong. Met een 16-darter hield de Nederlander zijn eigen leg en brak via dubbel 8 terug naar 3-3.

Met de tweede 18-darter wist Van Gerwen de break te verzilveren en kwam daarmee 4-3 voor. Suljovic gooide een goede eigen leg, hij hield met een 80-finish zijn eigen leg. In de negende miste Van Gerwen twee pijlen op tops, waardoor ‘The Gentle’ met een 16-darter de tweede break plaatste naar 5-4. Suljovic wist in zijn eigen leg een maximale score te produceren en kreeg het in 17 pijlen voor elkaar op de break te verzilveren; 6-4. Met een 14-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg en kwam daarmee terug tot 6-5. In de twaalfde leg miste de Oostenrijker 4 matchdarts, waardoor Van Gerwen via dubbel 10 terug brak naar 6-6. In de beslissende leg gooide ‘Mighty Mike’ de meeste triples en pakte met een 140-finish alsnog de plaats in de finale!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 88,13 / 19,35%
Mensur Suljovic: 92,01 / 31,58%

Joe Cullen vs Michael Smith

Michael Smith mocht de partij beginnen, maar zag Joe Cullen meteen in de eerste leg breaken met een 70-finish. Smith brak een leg later meteen terug met een 18-darter. Toch wist Smith de break niet te verzilveren, hij miste een 64-finish waardoor Cullen in 14 darts naar 2-1 brak. Cullen wist deze keer wel de break te verzilveren, met een 13-darter werd het 3-1. Smith wist zijn eigen leg 70 uit te gooien. Met een hele belangrijke 114-finish wist Cullen, met veel druk van Smith, zijn eigen leg te houden voor 4-2.

Met een 19-darter hield Smtih zijn eigen leg, voordat ‘The Rockstar’ met een 68-finish op 5-3 kwam. Cullen gooide in de negende leg zeven perfecte darts, triple 19 werd gemist. Uiteindelijk plaatste Cullen in 11 darts de tweede break en kwam op matchpoint; 6-3. In de tiende leg produceerde Smith twee 180’ers, maar wist tops niet te gooien. Cullen profiteerde optimaal en wist de finale te bereiken met een 68-finish voor een 7-3 zege.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 96,14 / 77,78%
Michael Smith: 89,96 / 27,27%

Image courtesy of FOTO: Dartplayers Australia Facebook
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *