Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen en Durrant winnen, De Zwaan en Wattimena minder

Afgelopen avond werden weer 4 eerste ronde partijen voor de World Matchplay gespeeld. Jeffrey de Zwaan, Jermaine Wattimena en Michael van Gerwen kwamen o.a. in actie. Lees hier meer. 

James Wade vs Jeffrey de Zwaan
Jeffrey de Zwaan keerde dit jaar terug in Blackpool, nadat hij vorig jaar de halve finale wist te halen. De jonge Nederlander mocht het dit jaar in ronde één op gaan nemen tegen James Wade, die bezig is aan een uitstekend jaar. De Engelsman mocht ook aan de wedstrijd beginnen, en met een 160-finish begon hij ook fantastisch. Met een 15-darter pakte De Zwaan ook zijn eigen leg, waarna hij met 11-darter de eerste break van de wedstrijd pakte. Met een 119-finish op de bull pakte hij de 3-1 voorsprong, waarna Wade nog wel de 3-2 maakte voor de pauze.

Na een aantal gemiste pijlen van Wade hield De Zwaan toch ook zijn eigen leg, waarna ‘The Machine’ met een 14-darter ook zijn leg hield. Met twee 14-darter op rij was het daarna toch De Zwaan die uitliep en weer een break pakte. Hij kreeg zelfs drie pijlen om op 7-3 te komen, maar nadat hij ze alle drie miste was het Wade die met een 116-finish toch weer aansloot naar 6-4. Na de pauze deed De Zwaan dit met een 14-darter echter weer ongedaan. Wade liet echter zijn klasse zien en kwam snel terug tot 7-6. Met twee 17-darters schoot De Zwaan weer weg en kwam hij op 9-6. Hij mocht de volgende leg beginnen, kwam als eerste op een finish en kreeg zelfs twee matchdarts. Beide werden gemist, en doordat Wade ook zijn eigen leg hield kwam de stand op 9-8. De Zwaan miste hierna nog een matchdart, waardoor de wedstrijd een tiebreak inging. Beide mannen hielden tot 11-11 hun eigen legs, waarna De Zwaan een 11-darter gooide en de break pakte. In zijn eigen leg begon hij met een 140 en ook nu kreeg hij weer matchdarts. Weer gingen beide pijlen op tops mis, waardoor Wade er een beslissende leg uitsleepte. Na 12 pijlen stond De Zwaan hierin op 32, maar doordat Wade een finish van 80 gooide was het toch de Engelsman die zegevierde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
James Wade: 96.16/50%
Jeffrey de Zwaan: 95.26/37.5%

Mensur Suljovic vs Jermaine Wattimena
In de tweede wedstrijd van de avond ook Nederlander nummer twee. Jermaine Wattimena mocht voor de tweede keer meedoen aan de World Matchplay en hoopte nu, na vorig jaar maar net te hebben verloren van James Wade, wel zijn eerste wedstrijd te winnen. Het begin was echter niet goed. Suljovic won de eerste drie legs in 18, 14 en 20 pijlen. Met een 17-darter kwam Wattimena wel op het bord, maar Suljovic hield weer zijn eigen leg waardoor er met een 4-1 stand pauze werd gehouden. Ook in het tweede deel leek Wattimena niet aan zijn eigen spel toe te komen. Hij was zichtbaar geïrriteerd over het tempo van Suljovic en dat kwam zijn spel niet ten goede. Hij werd meteen weer gebroken in 15 pijlen, waarna Suljovic met een 16-darter op 6-1 kwam. In 18 pijlen kreeg hij nog een break om de oren. Suljovic gooide daarna in zijn eigen leg zes perfecte pijlen, maar nadat de zevende mis ging wist hij de leg toch nog in 13 pijlen te winnen, 8-1. Met een 14-darter ging Suljovic de pauze in, wetende dat hij nog maar één leg nodig had en ook nog de eerste leg na de pauze mocht beginnen. Hierin gebeurde het ook, met een 13-darter boekte de Oostenrijker een 10-1 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Mensur Suljovic: 96.76/55.6%
Jermaine Wattimena: 82.02/14.3%

Michael van Gerwen vs Steve Beaton
Een wedstrijd die heel raar moest eindigen, mocht Van Gerwen deze niet winnen. Ondanks dat Van Gerwen absoluut niet in vorm is, kon men deze wedstrijd vrij makkelijk invullen. Dit bleek ook te zijn. Michael van Gerwen won de wedstrijd zoals hij moest doen, maar meer ook niet.

De Nederlander kwam goed uit de startblokken. De eerste 4 legs gingen naar Van Gerwen (4-0), maar daarna zakte het in. Steve Beaton wist een aantal goede legs te gooien en Van Gerwen te breaken, waardoor de darters op 5-4 kwamen. De Engelsman wist hierna niet zijn break te verzilveren. Het werd 6-4 en zo werd het wel heel moeilijk voor Beaton om de wedstrijd nog binnen te slepen. Toch liet Van Gerwen absoluut niet zijn beste kunnen zijn. Veel meer ‘lose darts’ dan normaal en pijlen op de dubbel die centimeters van hun beoogde eindbestemming landde. Michael van Gerwen deed wat hij moest doen en hield zijn eigen legs. In de tiende leg wist de regerend wereldkampioen Beaton nog te breaken waardoor het scorebord 10-6 aanduidde. Winst voor de Nederlander.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 93.0/27,0%
Steve Beaton: 89.9/35,3%

Adrian Lewis vs Glen Durrant
Vooraf zou dit een kraker worden. Twee wereldkampioenen die het tegenover elkaar opnemen, dat moet spektakel worden. Helaas werd het dit niet. Althans, het begin van de wedstrijd niet. Glen Durrant gooide namelijk zijn solide ruime 90 gemiddelde, terwijl Andrian Lewis de wedstrijd heel onrustig begon. Durrant wist voor de eerste pauze twee keer te breaken met o.a. een 101-finish en kwam dus voor met 1-4.

Na de pauze kwam er leven in het spel van Andrian Lewis. Met flink geschreeuw en twee 180’ers breakte hij Durrant om op 2-4 te komen. Vervolgens liet Durrant weer zijn kunnen zien en breakte weer terug. Het werd 2-5. Durrant pakte zijn eigen leg (2-6) en wist Lewis daarna opnieuw te breaken door het missen van dubbels door Lewis (2-7). De legs hierna gingen met de pijlen mee en dus won Glen Durrant van Adrian Lewis met ruime cijfers. Het werd 10-4.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Adrian Lewis: 94.7/40.0%
Glen Durrant: 101.1/58,8%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *