Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Belgian Darts Open 2023

Van Gerwen en Humphries strijden om titel in België

In Wieze kent de tweede editie van de Belgian Darts Open een finale tussen Luke Humphries en Michael van Gerwen. Dirk van Duijvenbode kwam net te kort tegen de Engelsman in de halve finale.

Luke Humphries 7-6 Dirk van Duijvenbode

Humphries vs Van Duijvenbode is een duel dat in de toekomst wel eens uit kan gaan groeien tot een echte klassieker. Beide mannen behoren tot de wereldtop en zouden het dit jaar zo tegen elkaar op kunnen gaan nemen in een TV-finale. In België troffen ze elkaar in de halve finale van de Belgian Darts Open. Humphries leek in de openingsfase de betere speler, maar hij kreeg de Nederlander niet afgeschud. Ondanks een veel lager gemiddelde haakte Van Duijvenbode met een 3-3 stand aan.

‘Aubergenius’ kwam beter in zijn spel en toonde zich met een 99-finish, waarna Humphries dit counterde door 106 uit te gooien. De Engelsman kreeg daarna de kans op een belangrijke break, maar vijf pijlen op de dubbels vielen niet in het vakje. Van Duijvenbode vond een leg later met een 20-darter juist wél de break, maar deze werd snel ongedaan gemaakt. Het moest op een beslissende leg aankomen. Van Duijvenbode zette zich weg op 86, maar het was Humphries die vanaf 81 eerste de kans kreeg. ‘Cool Hand Luke’ raakte met zijn derde pijl de bull, waardoor hij net als vorige week de finale haalde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Luke Humphries: 90.23 / 36.8%
Dirk van Duijvenbode: 84.88 / 60%

Josh Rock 3-7 Michael van Gerwen

Twee weken geleden zorgde Josh Rock nog voor een ongelofelijk stunt door met maar liefst 7-0 te winnen van Michael van Gerwen. De Nederlander zal uit zijn geweest op wraak en trof de Noord-Ier in België weer in de halve finale. In de eerste leg mist MVG echter meteen twee pijlen op de dubbels, waardoor Rock als eerste toesloeg. De wedstrijd kantelde daarna echter in het voordeel van de nummer drie van de wereld. Met legs in 13, 12 (met 126-finish), 17 en 14 kwam hij snel op 4-2.

Beide mannen volgden dit op met een 14-darter, waarna Van Gerwen met een 80-finish nog een break vond. De tweede European Tour-finale van het jaar werd een feit: met een gemiddelde van boven de 100 zou hij nu wel eens richting het einde van de avond kunnen pieken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Josh Rock: 95.32 / 50%
Michael van Gerwen: 102.98 / 46.7%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *