Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search

Van Gerwen en Noppert winnen, De Zwaan uitgeschakeld door Evans

Afgelopen middag werd de laatste 32 van de Players Championship Finals gespeeld met in totaal 3 Nederlanders. Lees hier uitgebreide wedstrijdverslagen terug van Nederlanders. 

De eerste Nederlander die in actie kwam was Jeffrey de Zwaan. Hij nam het op het tweede podium op tegen Jeffrey de Zwaan. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. Met een knappe 122-finish wist Evans te breaken naar een 3-1 voorsprong. De Zwaan miste vervolgens 6 darts op de dubbel om terug te breaken, Evans hield via D1 zijn eigen leg en kwam 4-1 voor. Leg 6 en 7 gingen met de darts mee waardoor het 5-2 werd. De Zwaan miste in zijn eigen leg 3 darts op tops om in de partij te blijven, Evans profiteerde en maakte de partij met een fantastische 151-finish af. Evans wint met 6-2 en gaat naar de laatste 16.

De tweede Nederlander in actie was Danny Noppert. Hij speelde op het tweede podium tegen Mervyn King. De eerste 2 legs gingen met de darts mee. King plaatste de eerste break door 44 uit te gooien. King wist de break niet te verzilveren, met een 15-darter brak Noppert terug naar 2-2. Met een knappe 110-finish brak King opnieuw. Met twee 15-darters en een 14-darter, inclusief een 91 en 100-finish, kwam Noppert op een 5-3 voorsprong. King gaf niet op, want met twee goede legs kwam de Engelsman terug tot 5-5. In de beslissende leg miste beide heren één matchdart, maar het was Noppert die via D10 toch met de overwinning ervandoor ging.

Michael van Gerwen was de laatste Nederlander in actie, hij speelde op het hoofdpodium tegen Keegan Brown. Van Gerwen was weer goed op dreef in Minehead. In de eerste pauze was de tussenstand 5-0 in het voordeel voor de Nederlander. Van Gerwen won de vijf legs in 14,12,15,15 en 13 darts. Na de pauze miste Van Gerwen 3 matchdarts, Brown stapte in en gooide D16 en kwam ook op het scorebord; 5-1. Van Gerwen hield met een 113-finish zijn eigen leg en won daarmee zijn tweede partij van het toernooi ook erg eenvoudig; 6-1.

Alle uitslagen van de laatste 32 zijn hieronder terug te vinden.

Hoofdpodium:
Daryl Gurney 6-5 Ryan Searle
James Wade 6-4 Nathan Aspinall
Chris Dobey 6-3 Dave Chisnall
Steve Lennon 6-5 Cristo Reyes
Gary Anderson 6-1 Simon Whitlock
Michael van Gerwen 6-1 Keegan Brown
Peter Wright 6-2 Max Hopp
Krzysztof Ratajski 6-3 Adrian Lewis

Tweede podium:
Stephen Bunting 6-4 Madars Razma
Gabriel Clemens 6-5 James Wilson
Ricky Evans 6-2 Jeffrey de Zwaan
Stephen Burton 6-3 Darren Webster
Brendan Dolan 6-3 Ian White
Danny Noppert 6-5 Mervyn King
Jonny Clayton 6-5 Michael Smith
Joe Cullen 6-4 Steve Beaton

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van Gerwen en Noppert winnen, De Zwaan uitgeschakeld door Evans