Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen en Van Barneveld winnen niet, Wade fenomenaal

Afgelopen avond stond de vijfde speelronde van de Premier League op het programma. Michael van Gerwen nam het op tegen de ‘Contender’  John Henderson, terwijl Raymond van Barneveld en Peter Wright ook tegen elkaar speelden. Lees hier meer.

Michael Smith vs Rob Cross
De eerste partij van de avond was een revanche van de halve finale van de UK Open, Michael Smith tegen Rob Cross. De eerste 4 legs gingen met de darts mee. Met een geweldige 164-finish wist Cross te breaken en hield vervolgens met een 68-finish zijn eigen leg voor 4-2. Met een 81-finish in 12 darts brak ‘Voltage’ nogmaals en pakte met een 87-finish het eerste punt van de partij; 6-2. In de negende leg miste Cross één matchdart op tops voor een 117-finish, Smith bleef in de partij met een knappe 90-finish via de bull. In de tiende leg miste Smith een 81-finish op dubbel 13 voor de rebreak, via D6 pakte Cross een 7-3 overwinning. Hierdoor blijft Cross meedraaien in de top, terwijl Smith nog steeds in de degradatiezone blijft.

Daryl Gurney vs James Wade
James Wade was vorige week de eerste die te sterk was voor Michael van Gerwen, zijn tweede overwinning van dit jaar. Zijn tegenstander, Daryl Gurney, won alleen nog maar van ‘Contender’ Glen Durrant. ‘The Machine’ bleek ook goed in vorm op de UK Open, terwijl het niveau bij ‘Superchin’ op dit moment niet heel hoog ligt. Dit verschil werd heel erg duidelijk tijdens deze wedstrijd. Gurney mocht beginnen maar leverde meteen zijn eigen leg in, Wade sloeg in 15 pijlen toe. De Engelsman volgde daarna met een 13-darter, terwijl hij vervolgens met een 158-finish een tweede break pakte. Nog een 13-darter werd gevolgd door een 11-darter, waardoor er al een stand van 5-0 op het bord stond. Gurney vocht tevergeefs om een leg te pakken, want Wade zijn slechtste leg van de wedstrijd, een 17-darter, werd gevolgd door een 12-darter met 116-finish, waardoor de eerste whitewash van de Premier League 2019 een feit was. Met een gemiddelde van 109.59 liet Wade zien dat hij een serieuze kandidaat is om de finales te halen.

Mensur Suljovic vs Gerwyn Price
De man van het moment, Gerwyn Price, mocht het in wedstrijd drie op gaan nemen tegen Mensur Suljovic. De Oostenrijker wist door Peter Wright te verslaan zich vorige week uit de degradatiezone te gooien en hoopte nu op een gepast vervolg. Het was echter Price die uit de startblokken schoot. Een 107-finish leverde meteen de break op, waarna hij ook zijn eigen leg hield in 16 pijlen. Een 18-darter hielp Suljovic in de wedstrijd, maar Price hield zijn eigen leg in 15 pijlen. Een 12-darter met 127-finish liet Price weer brullen, het leverde hem een 4-1 voorsprong op. Een 15-darter bracht hem weer een leg dichterbij de overwinning. Suljovic pakte met een 11-darter nog een laatste strohalm, maar het leverde hem uiteindelijk niks op. Drie keer achter elkaar hield een speler zijn eigen leg, waardoor Price de wedstrijd won met 7-3. De Welshman kreeg met de twee punten zo een mooi verjaardagcadeau.

Raymond van Barneveld vs Peter Wright
Raymond van Barneveld moest het in de vierde partij van de avond opnemen tegen Peter Wright. Hij begon goed door de openingsleg via D8 te pakken. Wright wist gelijk te komen via D19 nadat Van Barneveld niet uit wist te komen vanaf 95. De Nederlander mistte ook in de derde leg 2 pijlen op de dubbel waardoor Wright wist te breaken via tops. Via de D13 wist de Schot de break te verzilveren, waarna ‘Snakebite’ tweemaal 81 uitgegooide waardoor de stand 5-1 in zijn voordeel was. Ook voor Van Barneveld was 81 een fijn getal om uit te gooien. De Nederlander wist een legje terug te pakken maar hij kon niet voorkomen dat Wright via D16 het eerste punt pakte. Van Barneveld weet wat het is om terug te komen van grote achterstanden en ook voor deze wedstrijd was het nog niet afgelopen. Via de D8 wist hij op 6-3 te komen. Wright mistte nog 4 matchpijlen maar de vijfde was raak op de D1. Peter Wright wist daardoor met 7-3 te winnen van Raymond van Barneveld. 

Michael van Gerwen vs John Henderson
Michael van Gerwen moest het in de laatste partij van de avond opnemen tegen John Henderson. Hij wist de eerste leg binnen te halen via D12, waarna hij de eerste break wist binnen te slepen via een 74 finish op tops. De derde leg was een moeizame van de Nederlander maar doordat Henderson één pijl op de Bull mistte wist Van Gerwen alsnog via de D16 op 3-0 te komen. Via de D10 wist Henderson alsnog zijn eerste leg binnen te slepen. Van Gerwen schoot weer uit de startblokken en mocht het gaan proberen vanaf 150 voor een 9-darter. Helaas lukte dat niet maar hij wist het uiteindelijk wel af te maken vanaf 70. ‘Mighty Mike’ wist door te pakken via de D16 waardoor hij op een 5-2 voorsprong kwam. Henderson wist het niveau goed bij te houden en kwam via de D5 weer wat dichterbij. Van Gerwen wist meerdere kansen op een dubbel te missen waardoor Henderson wist terug te breaken. Via een 13 darter op D16 wist Van Gerwen direct terug te breaken waardoor hij het eerste punt binnen wist te slepen. Toch gaf Van Gerwen het opnieuw weg; Henderson kon breaken vanaf tops waardoor de laatste leg beslissing ging brengen. De Nederlander kreeg een kans vanaf 132 maar die ging niet uit. Henderson profiteerde optimaal via tops waardoor hij een punt wist te pakken. De wedstrijd eindigde in 6-6. 

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *