Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - PDC World Championship 2024

Van Gerwen en Van Veen naar halve finales in Den Bosch

De halve finales voor de TOTO Dutch Darts Masters zijn bekend. Luke Littler, Gerwyn Price, Michael van Gerwen en Gian van Veen zijn de spelers die twee zeges verwijderd zijn van de titel. Lees hier meer.

Littler neemt revanche van verloren WK-finale

De 17-jarige Luke Littler heeft revanche genomen van de verloren WK-finale tegen Luke Humphries. Littler begon sterk door de eerste twee legs van de partij naar zich toe te trekken. In de derde leg miste hij vervolgens drie pijlen op de dubbel, waardoor Humphries in de wedstrijd kwam. Met finishes van 83 en 108 kwam de wereldkampioen op een 4-2 voorsprong. De achterstand herstelde ‘The Nuke’ snel, met twee 14-darters werd het 4-4. Uiteindelijk moest een beslissende elfde leg de doorslag geven. Littler begon en trok de partij met een 88-finish naar zich toe.

Price te sterk voor Doets

Kevin Doets is er niet in geslaagd om de halve finales van de Dutch Darts Masters te bereiken. Doets wist in de derde leg wel de eerste break te plaatsen, maar kon vervolgens zijn eigen leg niet in 15 pijlen houden. Price brak direct terug, waarna hij met een 86-finish zijn eigen leg hield en Doets in 17 pijlen brak voor een 4-2 voorsprong. Doets deed nog wel iets terug door in 14 pijlen voor de vierde break van de partij te zorgen, maar daar bleef het uiteindelijk bij. Met legs in 12 en 13 pijlen verzekerde ‘The Iceman’ zich van een 6-3 overwinning.

Van Gerwen en Van Veen houden Nederlandse eer hoog

Michael van Gerwen en ….. blijven als Nederlanders in de race om de Toon Greebe Trophy. Van Gerwen kwam in grote problemen tot Van Barneveld bij een 3-2 voorsprong een 131-finish produceerde voor de break en even later op 5-2 kwam. Toch bleef Van Gerwen vechten voor wat hij waard was en met resultaat. Van Gerwen produceerde een 144-finish om Van Barneveld terug te breaken en dwong zo ook een beslissende leg af. Daarin kreeg Van Barneveld één matchdart op tops, maar die werd gemist. Van Gerwen kreeg één kans om de comeback compleet te maken. Een bizarre 124-finish werd uitgegooid via de bull, waardoor ‘Mighty Mike’ alsnog de halve finale haalde, ‘Barney’ baalt.

Gian van Veen werd de laatste halve finalist, hij versloeg landgenoot Danny Noppert met 6-3. In de eerste 5 legs had de Fries duidelijk last van veel bouncers en scoorde daarnaast niet genoeg om Van Veen bij de houden. Hierdoor gingen de eerste 5 legs allemaal naar ‘GVV’. Met een 136-finish kwam Noppert toch op het scorebord. Met een 13-darter wist ‘The Freeze’ ook te breaken, waarna hij met een 74-finish ook zijn eigen leg hield voor 5-3. Daar bleef het bij, want met een 103-finish hield Van Veen zijn eigen leg en behaalde zo de halve finales in Den Bosch.

Kwartfinales
Luke Littler 6-5 Luke Humphries
Gerwyn Price 6-3 Kevin Doets
Michael van Gerwen 6-5 Raymond van Barneveld
Gian van Veen 6-1 Danny Noppert

Halve finales
Luke Littler vs Gerwyn Price
Michael van Gerwen vs Gian van Veen

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *