Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Gerwen en White wederom tegenover elkaar in Euro Tour finale

Afgelopen avond werden de kwartfinales en de halve finales van de Dutch Darts Masters gespeeld. Lees hier de wedstrijdverslagen van de halve finales terug. 

De eerste halve finale ging tussen thuisfavoriet Michael van Gerwen en Gerwyn Price. De eerste 3 legs gingen met de darts mee. In de vierde leg plaatste Van Gerwen met een 78-finish de eerste break en kwam daarmee op een 3-1 voorsprong. Van Gerwen miste vervolgens 4 darts op de dubbel, waardoor Price met een 144-finish gelijk terug brak. Met een 14-darter werd de break verzilverd en zo stond het 3-3. Vervolgens bleven de mannen erg dichtbij elkaar, de mannen wisten elkaar niet meer te breaken. In de elfde leg stond Price na 12 darts op tops te wachten, maar met een prachtige 143-finish van Van Gerwen kreeg de Welshmen geen kans meer. Met een 15-darter hield Price zijn eigen leg voor 6-6. In de beslissende leg stond Price na 6 darts op 227, maar door een score van 64 kwam hij niet op een finish. Hierdoor had Van Gerwen 6 darts voor 134, uiteindelijk was 4 darts genoeg voor een plaats in de finale!

De tweede halve finale ging tussen Ian White en Peter Wright. Wright begon als scherpste aan de partij, maar hij miste 6 darts op de dubbel waardoor White meteen brak. Met een 13-darter verzilverde White de break. Wright miste in de derde leg wederom 2 darts op de dubbel, waardoor White de tweede break plaatste. Met een 16-darter werd de break verzilverd door ‘The Diamond’. Met een 14-darter hield Wright eindelijk zijn eigen leg en kwam daarmee op het scorebord. Met twee 21-darters kwam White op matchpoint; 6-1. In de achtste leg miste White 3 matchdarts, met een 14-darter brak Wright terug naar 6-2. Met een 13-darter werd de break verzilverd door ‘Snakebite’. Met een 17-darter hield White zijn eigen leg en staat voor de vierde keer op een rij in de finale van de Euro Tour!

Ian White vertelde zaterdagavond tegenover Darts Actueel dat hij graag voor de vierde keer op rij de finale wou halen op de Euro Tour, en hij wou het liefst spelen tegen Michael van Gerwen voor revanche. Nu kunnen we bevestigen dat dat gelukt is, kan White nu wel revanche nemen? Kijk het interview hieronder terug!

Image courtesy of FOTO: Sven Neuschäfer (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *