Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen en Whitlock spelen finale German Darts Grand Prix

Afgelopen avond werden de kwartfinales en de halve finales van de German Darts Grand Prix gespeeld in München. In de halve finales nam Michael van Gerwen het op tegen Rob Cross, en trof Max Hopp de Australiër Simon Whitlock. Lees hier meer. 

Michael van Gerwen en Rob Cross begonnen de halve finales, waarin Cross als eerste mocht beginnen. Cross begon erg matig aan de partij. Van Gerwen pakte de eerste 4 legs in 13,15,13 en 17 darts. Met een knappe 140-finish in 12 darts. Cross miste in de zesde leg een 82-finish voor de break, met een 60-finish hield Van Gerwen zijn eigen leg voor 5-1. Met een knappe 67-finish in 11 darts brak Van Gerwen naar 6-1 en kwam daarmee op matchpoint. In leg 8 miste Cross 5 darts op D16 om er 6-2 van te maken, via D1 plaatste ‘Mighty Mike’ zich redelijk eenvoudig voor de finale.

De tweede halve finale ging tussen de Duitser Max Hopp en de Australiër Simon Whitlock. Hopp mocht de partij beginnen, doordat hij de bull had gewonnen. Whitlock pakte echter de eerste leg, nadat Hopp twee pijlen op de dubbels miste. De Duitser reageerde hier echter goed op en won drie legs achter elkaar in 12, 13 en 15 pijlen. Beide mannen hielden daarna hun eigen leg, waarna Whitlock met een break in 16 pijlen en zijn eigen leg in 18 de stand weer op 4-4 bracht. Hopp greep echter het initiatief weer en kwam met twee legs op 6-4. Met twee 15-darter knokte Whitlock zich echter knap terug, waardoor er een beslissende leg nodig was. Hopp kreeg hierin twee matchdarts op dubbel 16, maar beide pijlen gingen er niet in. Whitlock zorgde met een finish van 25 voor zijn eerste finale van het jaar, een resultaat dat hij goed kan gebruiken na een erg slechte start.

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *