Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen en Wright lopen snel weg in halve finales

Michael van Gerwen en Peter Wright hebben zich geplaatst voor de finale van de premier league avond in Exceter. Beiden liepen snel uit, gooide een 100+ gemiddelde kwamen eigenlijk niet in gevaar. Lees hier alles over de partijen Van Gerwen tegen Smith en Wright tegen Wade

Michael van Gerwen vs Michael Smith

In de eerste halve finale mocht Michael van Gerwen beginnen aan de wedstrijd en dit deed hij fantastisch. Hij begon de wedstrijd met een 11-darter door 94 van het bord te gooien. Michael Smith was ook nog niet in staat om in vijf beurten uit te zijn in de tweede leg en zo wist Van Gerwen ook te breken. De break werd verzilvert en zo kwam Van Gerwen al snel op een 3-0 voorsprong. In de vijfde leg kwam Smith terug in de wedstrijd. Van Gerwen gooide drie beurten geen trippel en gaf zijn eigen leg zo weg, maar Smith wist de break niet te verzilveren. Smith stond na 12 pijlen keurig op D20, maar hij mistte er vervolgens drie. Van Gerwen kreeg zo weer een comfortabele voorsprong en zette vervolgens nog even aan. In de zevende leg gooide hij twee 180-ers en een 12-darter en in de achtste leg maakte Van Gerwen het ook af met een 72-finish. Van Gerwen gaat voor het eerst een finale spelen in de premier league.

gemiddeldes / dubbelpercentage:
Michael van Gerwen: 104.37 / 75.0%
Michael Smith: 97.14 / 33.3%

Peter Wright vs James Wade

In het begin van de wedstrijd was het verschil tussen Peter Wright en James Wade erg groot. Peter Wright was erg goed en James Wade matig. Tussen de gemiddeldes zat 20 punten en dus kon Wright makkelijk naar 3-0 uitlopen. Vervolgens was het gat geslagen en zo moest Wright de wedstrijd nog over de streep trekken. In de zevende leg leek Peter Wright nog wel in gevaar te komen. Hij leek op een 4-2 stand zijn eigen leg te verliezen met Wade op 46, maar Wright voorkwam dit met een 101-finish. Wright wist het ook gelijk af te maken. Dit deed hij met een 10-darter.

gemiddeldes / dubbelpercentages:
Peter Wright: 103.46 / 54.5%
James Wade: 85.81 / 25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *