Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen flikt het! Overtuigend winnaar Euro Tour 2

Het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat Van Gerwen een Euro Tour-titel op z’n naam schreef, maar vandaag is het hem toch gelukt! Een ouderwets sterke Van Gerwen versloeg Rob Cross in de finale van de German Darts Championship 2022 (Euro Tour 2).

MvG had wellicht het geluk aan zijn zijde afgelopen weekend, maar dat zal hem niets schelen. Eindelijk wint Van Gerwen weer een ranking toernooi. Een lastig wedstrijdje tegen Martin Lukeman, het uitvallen van Peter Wright en een kraker tegen Dimitri van den Bergh, ”Mighty Mike” overleefde het allemaal.

Van Gerwen begon moeilijk aan de wedstrijd, en kwam met 2-0 achterstand. De Nederlander snoepte nog wel een leg af van Cross, maar kon niet voorkomen dat de Engelsman met een 90-finish zelfs de 4-1 maakte. Toch kwam Van Gerwen terug: 4-2, 4-3, 4-4. De strijd was terug!

Na wat heen-en-weer-legs pakte de Vlijmenaar de voorsprong die hij niet meer weggaf. Dubbel 10 werd geraakt en het vertrouwen was terug (6-5). Hij moest en zou winnen.

Van Gerwen kwam op een 7-5 voorsprong door het winnen van de eigen leg en kreeg driemaal de kans om de laatste leg binnen te hengelen. Zou de Groene Machine na 3 jaar dan eindelijk weer succesvol worden op de Euro Tour? Het antwoord is ja! Dubbel 18 is de geluksbrenger, Michael van Gerwen is back met z’n 33ste Euro Tour-titel. Einduitslag 8-5.

Met deze winst verzekert Van Gerwen zich opnieuw van een positie binnen de top 3 van de wereld.

Gemiddelden / Finishpercentages:
Michael van Gerwen: 104.08 / 50.0%
Rob Cross: 101.53 / 38.5%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *