Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen gooit Smith eraf met 109 gemiddeld

Afgelopen avond stond de Premier League gepland in Liverpool. Daar nam Michael van Gerwen het op tegen Michael Smith. Dit en meer lees je hier terug. 

Rob Cross vs Peter Wright
De avond in Liverpool begon met een partij tussen Rob Cross en Peter Wright. Cross begon als betere aan de partij, hij pakte namelijk de eerste 3 legs met o.a. een 140-finish. Vervolgens gingen er 4 legs met de darts mee, waardoor het 5-2 stond. Met een knappe 105-finish in 12 darts wist Cross naar een 6-2 voorsprong te breaken. Cross wist de break niet te verzilveren, met een 14-darter brak Wright terug en hield met een 106-finish zijn eigen leg voor 6-4. Cross kreeg in zijn eigen leg alle ruimte om het punt binnen te halen, dit deed ‘Voltage’ in 19 darts. Met een knappe 104-finish hield Wright nog wel zijn eigen leg, maar met een fantastische 11-darter zorgde Cross voor een 8-5 overwinning!

Gerwyn Price vs Mensur Suljovic
Een wedstrijd tussen de nummer 6 en nummer 3 van de ranking. Een belangrijke wedstrijd voor beide darters met het oog op de play offs. De Welshman, Gerwyn Price, mocht aan de wedstrijd beginnen. Dit deed hij met een redelijk niveau, in tegenstelling tot Suljovic die ondermaats begon aan de wedstrijd. Met onder andere een break maakte ‘The Iceman’ dan ook snel een 3-0 voorsprong. In de vierde leg pakte de Oostenrijker dan toch zijn eerste leg (3-1).  Suljovic paste zijn spel aan en begon meer tijd te nemen voor zijn beurten. Dit bleek te werken. Met een goede wegzetbeurt won Suljovic ook zijn eerste break (3-2) en was de wedstrijd weer open. De Oostenrijker begon het ritme, en daarmee de wedstrijd te bepalen. Hij verzilverde zijn break (3-3), terwijl Price steeds minder begon te gooien. Hierna brak Suljovic opnieuw (4-3), maar miste 6 pijlen om de volgende leg te winnen; Price wist de leg te pakken (4-4). Toch hield Price goed aan, hij pakte de volgende twee legs (6-4) en kwam meer in zijn spel. Via dubbel 10 pakte Price zijn eerste punt (7-4). Hierna pakte Suljovic nog wel een leg (7-5), maar de Welshman mocht het afmaken (8-5).

James Wade vs Daryl Gurney
Als derde nam de Engelsman James Wade het op tegen Noord-Ier Daryl Gurney. Gurney in goede vorm na het winnen van zijn eerste Eurotour Toernooi twee weken eerder. Beide heren stonden gelijk op een vierde plek met 11 punten uit 10 wedstrijden. Wade mocht beginnen en won de eerste leg. Daarna volgden drie legs voor Gurney achter elkaar, waaronder een 90 finish op dubbel 15. Wade kon deze kleine reeks breken en kwam via zijn eigen leg terug tot 3-2. Gurney gooide in de zesde leg twee 180’s achter elkaar, maar de magische negen darter bleef uit toen hij de zevende dart misde, hij won wel de leg en breidde zijn voorsprong uit tot 4-2. Gurney mistte de bullseye om 161 uit te gooien, waarna Wade wel de bullseye vond om 82 op nul te brengen, 4-3 voor Gurney. Twee legs volgden die met de darts meegingen. In de tiende leg haalde James Wade de break terug die hij achterstond, en zo maakte hij de stand 5-5. Een finish van 65 bracht ‘The Machine’ hierna ook voor het eerst op voorsprong. Ook Gurney hield via dubbel 8 zijn leg en bracht de stand gelijk op 6-6. Wade was de eerste die een punt zeker stelde door 31 uit te gooien. Het woord was aan Gurney die probeerde een gelijkspel te verzilveren. Daryl Gurney begon met 180 en 140 en de spelers leken hiermee de punten te gaan delen. Een waanzinnige 10 darter maakte dit waarheid. 7-7.

Michael Smith vs Michael van Gerwen
De laatste wedstrijd was een herhaling van de laatste WK finale. Smith kan zijn punten goed gebruiken als laatste van de ranking. Van Gerwen wou winnen om in de buurt te blijven van koploper Cross. Een 11-darter voor MvG opende de score. Smith gooide in minder dan 2 legs al 3 keer 180, maar gemiste dubbels zorgden ervoor dat de Nederlander al snel 2-0 voorkwam. Michael van Gerwen strafde heel mooi en brak wederom met een 122 finish op bullseye. Weer een 11 darter en MvG, nu 120 gemiddeld gooiend, stond razendsnel 4-0 voor. Smith schreef de vijfde leg op zijn naam in 12 darts en stond ook op het scorebord. 4-1. De vaart zat er goed in met deze twee snelle spelers, maar MvG domineerde vooral op de dubbels. Drie darts allemaal een millimeter boven tops voor Smith waarna MvG profiteerde door 76 uit te gooien, 6-1. Scorend ging er niks mis voor Smith, die op dit punt 106 gemiddeld gooide tegen de 110 van Van Gerwen. Uiteindelijk ging er toch een dubbele 20 raak voor Smith en hij pakt een break terug, 6-2. Ook de 6-3 volgde met een 70 finish voor Smith. Deze kleine reeks van Michael Smith hield maar kort stand toen Michael van Gerwen wederom 76 op nul kreeg via dubbel 8. De eerste match dart die de Brabander kreeg op tops ging er meteen in. Met een geweldige 109 gemiddeld claimt hij twee punten en blijft Rob Cross in de nek ademen.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *