Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen, Gurney, Wade en White naar halve finales in Graz

Afgelopen avond werden de kwartfinales van de Austrian Darts Open gespeeld in Graz. Lees hier meer. 

De eerste kwartfinale ging tussen Michael van Gerwen en Peter Wright. Van Gerwen begon scherp, want hij won de eerste 3 legs. Wright kwam sterk terug, want met o.a. finishes van 86 en 121 werd het 3-3. Met een 16-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg voor een 4-3 voorsprong. Met een knappe 60-finish werd brak Van Gerwen naar 5-3 en kwam op matchpoint. Met finishes van 44 en 121 maakte Wright er toch 5-5 van. In de beslissende leg was het toch Van Gerwen die met een 17-darter die zege pakte.

De tweede kwartfinale ging tussen Daryl Gurney en Adrian Lewis. De eerste twee legs gingen met de darts mee. In de derde leg wist Lewis met D8 naar 2-1 te breaken en hield met een 14-darter zijn eigen leg voor 3-1. Gurney hield vervolgens zijn eigen leg en kwam terug tot 3-2. Met een belangrijke 68-finish brak ‘Superchin’ terug naar 4-4. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee, waardoor Gurney naar de halve finales toe gaat.

De derde kwartfinale ging tussen Gerwyn Price en James Wade. Price begon scherp aan de partij, want hij pakte de eerste twee legs met finishes van 80 en 52. Wade kwam sterk terug, want met een finish van 70 brak hij Price naar 3-2. Echter brak Price gelijk terug naar 3-3. In de zevende leg miste Price 2 darts om zijn eigen leg te houden, met een 80-finish brak Wade nogmaals. Dit keer werd de break wel verzilverd, met een 64-finish kwam Wade op matchpoint. Legs 5 en 6 gingen met de darts mee waardoor we Wade later vanavond terug zien in de halve finales.

De laatste kwartfinale ging tussen Steve Beaton en Ian White. De eerste 4 legs gingen met de darts mee. Met een 16-darter brak White en verzilverde de break met een 64-finish voor 4-2. Met een 18-darter plaatste White de tweede break en met een 126-finish boekte White een 6-2 zege!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *