Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - PDC World Championship 2023

Van Gerwen heeft geen kind aan Veenstra en dendert door op WK

Michael van Gerwen is goed uit de kerstperiode gekomen. In een Nederlands onderonsje met Richard Veenstra speelde hij bij vlagen fantastisch: 4-0.

Nog vier Nederlanders maken kans op de wereldtitel, maar na vanavond was dat gegarandeerd één minder: Michael van Gerwen en Richard Veenstra mochten het bij de laatste 32 tegen elkaar op gaan nemen. De nummer één van Nederland liet met een 13-darter meteen aan zijn tegenstander zien dat er bij hem vandaag weinig te halen viel. Veenstra hield weliswaar zijn eigen leg, maar zag daarna dat MVG met legs in 19 en 11 pijlen snel op 1-0 in sets kwam.

Veenstra was langzaam begonnen, maar liet in set twee met een 15-darter zijn klasse zien. Toch werd ‘Flyers’ daarna vooral toeschouwer. Met legs in 15, 11 en 11 pijlen gaf ‘Mighty Mike’ gas, waardoor hij op 2-0 kwam met een gemiddelde van boven de 108. De storm ging na de tweede onderbreking iets liggen, waardoor er toch kansen kwam voor Veenstra. Twee keer hield hij in set drie zijn eigen leg, maar uiteindelijk bleek een misser op tops vanaf 120 een hele dure. Van Gerwen profiteerde optimaal, waardoor het besef dat hij de wedstrijd ging winnen al langzaam bij hem indaalde. Drie legs later was het al over: drie missers op de dubbels van Veenstra werden keihard afgestraft, terwijl de darter uit Vlijmen met een 130-finish al helemaal voor een mooi slotstuk zorgde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 101.39 / 63.2%
Richard Veenstra: 86.2 / 28.6%

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *