Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Premier League 2024

Van Gerwen herpakt zich en wint Premier League Berlijn

Michael van Gerwen heeft zich op de best mogelijke manier gerevancheerd voor zijn matige start van vorige week in de Premier League. In Berlijn greep ‘Mighty Mike’ de dagzege.

De Premier League-avond in Berlijn begon met een kwartfinale tussen twee spelers die in de eerste speelronde in hun openingswedstrijd verloren; Michael van Gerwen tegen Nathan Aspinall. Aspinall schoot uit de startblokken en kwam snel op een 3-0 en 4-1 voorsprong. Bij een stand van 4-2 miste Aspinall drie pijlen op de dubbel om op matchpoint te komen, maar miste. Van Gerwen stapte in, brak via dubbel 14 om vervolgens met een 73-finish op gelijke hoogte te komen. Aspinall kon zijn triples niet meer vinden zoals in de beginfase van de partij. Van Gerwen profiteerde optimaal, met een 16- en 13-darter won de Nederlander 5 legs op een rij om met een 6-4 overwinning zijn eerste punten van de Premier League toe te schrijven. In de tweede partij zagen we een herhaling van de finale van week 1; Michael Smith tegen Gerwyn Price. Price begon sterk, mede door een 11-darter kwam de Welshmen 3-0 voor. Ook Smith vocht zich helemaal terug in de partij, met o.a. een 170-finish kwam de Engelsman op een 5-4 voorsprong. Price dwong vervolgens een beslissende leg af, nadat hij ook de ‘Big Fish’ wist uit te gooien voor 5-5. In de elfde leg liet Smith zijn klasse zien, met een 14-darter hield hij zijn eigen leg om deze geweldige partij naar zich toe te trekken.

In de derde kwartfinale zagen we een herhaling van een halve finale van het PDC WK, oftewel Luke Littler tegen Rob Cross. Littler begon als beste door met finishes van 103 en 130 op een 3-1 voorsprong te komen. Deze achterstand wist Cross snel weg te werken door finishes van 68 en 72 te produceren. De volgende 5 legs gingen allemaal met de darts mee. Ondanks een 144-finish van Cross, wist Littler de beslissende leg met een 13-darter toch te winnen en verzamelde zo weer twee punten voor het klassement. De laatste kwartfinale ging tussen wereldkampioen Luke Humphries en Peter Wright, die al enkele weken totaal uit vorm is. Het bleek een spannende partij te worden. In leg 5 was het zelfs Wright die als eerste brak, maar miste een leg later drie pijlen op de dubbel om de break te verzilveren. Humphries brak direct terug, waarna de legs tot en met leg 10 met de darts mee gingen. In de tiende leg werd er drie keer 180 gegooid, waaronder twee van Wright, maar was het Humphries die in 11 pijlen de partij toch met 6-4 wist te winnen.

Van Gerwen en Littler treffen elkaar wéér in finale

Na de kwartfinales was één ding al duidelijk: de finale zou een duel tussen Michael en Luke worden. In de halve finales moest nog even worden uitgevochten welke achternamen daar bij zouden komen. Spannend werd het in ieder geval in beide partijen. Van Gerwen overkwam tegen Smith het tegenovergesteld dan wat in zijn openingspartij gebeurde. De Nederlander kwam met 4-1 voor, maar stond vier legs later ineens met 5-4 achter. Met een 15-darter sleepte hij er een beslissende leg uit. In tegenstelling tot vorige week, toen Smith in die beslissende leg te sterk was, was het woord nu wel aan de drievoudig wereldkampioen. Na zes perfecte pijlen vond hij als eerste de dubbel. Ook Luke Littler en Luke Humphries maakten het daarna spannend. Humphries leek na een 4-2 voorsprong de touwtjes in handen te hebben, maar door een misser op tops vanaf 117 liet hij zijn tegenstander weer in de wedstrijd. Littler mocht de beslissende leg beginnen, die hij met een 13-darter knap naar zichzelf toe trok.

MVG veegt matige start weg met titel

Het jaar is nog jong, maar Michael van Gerwen en Luke Littler troffen elkaar vanavond al voor de derde keer dit jaar in een finale. Beide mannen wonnen één keer, in Berlijn zou er weer iemand op voorsprong komen. De opening was duidelijk voor de 17-jarige: met legs in 12 en 14 pijlen kwam hij snel op 2-0. Van Gerwen sloeg met legs in 13 en 11 pijlen keihard terug, waardoor zijn gemiddelde na vijf legs boven de 110 uitkwam. Littler beet zich echter vast in de Nederlander, waardoor de wedstrijd gelijk op bleef gaan. Voor de vijfde en laatste keer deze avond kwam er een beslissende leg. Vanaf 122 miste MVG hierin een pijl op de bull, waardoor Littler de kans kreeg om meteen ook in de Premier League toe te slaan. Wonder boven wonder miste hij echter twee matchdarts op dubbel 10, waardoor Van Gerwen alsnog kon juichen. Na een teleurstellende start vorige week herpakt ‘Mighty Mike’ zich zo meteen met een titel.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 101.07 / 40%
Luke Littler: 100.28 / 38,5%

Uitslagen

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-4 Nathan Aspinall
Michael Smith 6-5 Gerwyn Price
Luke Littler 6-5 Rob Cross
Luke Humphries 6-4 Peter Wright

Halve finales
Michael van Gerwen 6-5 Michael Smith
Luke Littler 6-5 Luke Humphries

Finale
Michael van Gerwen 6-5 Luke Littler

Stand Premier League Darts

  1. Michael Smith 7 (+6) | 1 titel
  2. Michael van Gerwen 5 (+3) | 1 titel
  3. Luke Littler 5 (+4)
  4. Gerwyn Price 3 (+1)
  5. Rob Cross 2 (-2)
  6. Luke Humphries 2 (-3)
  7. Nathan Aspinall 0 (-4)
  8. Peter Wright 0 (-5)
Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *