Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen - Poland Darts Masters 2023

Van Gerwen imponeert: wint eerste Poland Darts Masters

Michael van Gerwen heeft zich afgelopen weekend weer van zijn sterkste kant laten zien. In Warschau won hij de allereerste editie van de Poland Darts Masters, met twee gemiddeldes van boven de 110+. Lees hier meer.

Zeven van de acht PDC-spelers, waaronder Michael van Gerwen en Danny Noppert, wisten vrij eenvoudig hun eerste ronde partij te winnen afgelopen vrijdagavond. Krzysztof Ratajski liet zijn thuisland juichen met een knappe 6-3 overwinning op de nummer 4 geplaatste Rob Cross. Ratajski kreeg zaterdagavond de taak om het op te nemen tegen Dimitri van den Bergh. Ondanks een gemiddelde van 99 van de Pool, was het de Belg die met 6-3 aan het langste eind trok. Gerwyn Price speelde nu wel goed, hij produceerde ook een gemiddelde van 99 om met 6-3 te winnen van Nathan Aspinall. Qua Nederlanders was er alleen succes voor Van Gerwen in de kwartfinales. ‘Mighty Mike’ kende weinig problemen met Luke Humphries, er werd met ruime cijfers gewonnen; een gemiddelde van 110 en een 6-2 zege. Noppert begon sterk tegen de regerend wereldkampioen Michael Smith door met finishes van o.a. 80,94 en 112 op een 4-2 voorsprong te komen. Daarna was het toch Smith die vernelde, mede door een 11- en 12-darter won de Engelsman met 6-4. Noppert eindigde op een gemiddelde van ruim 103!

Van den Bergh verrast Price

In de eerste halve finale namen Price en Van den Bergh het tegen elkaar op. Nadat Van den Bergh een 2-1 voorsprong nam won Price drie legs op een rij in één keer 12 darts en twee keer 15 darts voor een 4-2 voorsprong. Nadat Van den Bergh zijn eigen leg hield in 16 darts, wist hij na een korte pauze de wedstrijd in evenwicht te brengen door een 12-darter te gooien voor de rebreak. Uiteindelijk ging het tot het gaat, een beslissende dertiende leg moest er aan te pas komen. Van den Bergh mocht de leg beginnen en begon ijzersterk met twee scores van 140. Price kreeg het scorend niet meer voor elkaar, waardoor ‘The Dreammaker’ met een 14-darter zich verzerkerde van een finaleplaats.

In de andere halve finale namen Smith en Van Gerwen het tegen elkaar op. Het was Smith die een 2-1 voorsprong nam. Daarna was het Van Gerwen die met finishes van o.a. 66 en 77 met een 5-2 voorsprong de pauze in ging. Na de brak Smith gelijk terug met een fantastische 10-darter, maar daar bleef het bij voor de wereldkampioen. Van Gerwen won de laatste twee legs in 13 en 17 pijlen voor een 7-3 overwinning

Van Gerwen onverslaanbaar in Polen

Van Gerwen mocht de finale beginnen, maar zag Van den Bergh gelijk in de eerste leg breaken met een 84-finish. Dit herstelde Van Gerwen een leg later meteen, met een 13-darter brak hij terug. Daarna hield hij ook zijn eigen leg voor een 2-1 voorsprong. Een leg later wist hij de Belg te breaken door 91 uit te gooien in 12 pijlen; 3-1. Deze break kon Van Gerwen niet verzilveren, Van den Bergh brak via dubbel 8 meteen terug. Daarna ging de turbo toch aan bij ‘Mighty Mike’, met o.a twee 11-darters en een 12-darter werd het 7-2. Van den Bergh deed in leg 10 nog wel iets terug door in 14 darts zijn eigen leg te houden, maar Van Gerwen maakte het vervolgens in zijn eigen leg af. Een 86-finish via dubbel 16 was genoeg om de eerste editie van de Poland Darts Masters op zijn naam te schrijven. Van Gerwen eindigde op een gemiddelde van 113,22!

Resultaten

Kwartfinales
Gerwyn Price 6-3 Nathan Aspinall
Dimitri van den Bergh 6-3 Krzysztof Ratajski
Michael Smith 6-4 Danny Noppert
Michael van Gerwen 6-2 Luke Humphries

Halve finales
Dimitri van den Bergh 7-6 Gerwyn Price
Michael van Gerwen 7-3 Michael Smith

Finale
Michael van Gerwen 8-3 Dimitri van den Bergh

Image courtesy of FOTO: Simon O’Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *