Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Dutch Darts Championship 2023

Van Gerwen in beslissende leg langs De Sousa

Michael van Gerwen is de derde Nederlander die de finaledag heeft bereikt van de Belgian Darts Open. Daarvoor had de Nederlander wel een beslissende leg nodig tegen Jose de Sousa. Lees hier meer.

De eerste vier legs van de partij gingen met de darts mee, waaronder een 11-darter van Van Gerwen. Het was De Sousa die de eerste break van de wedstrijd plaatste, met twee 180’ers en een 100-finish brak hij de Nederlander in 11 darts. Via dubbel 1 verzilverde hij vervolgens de break, waardoor de Portugees op een 4-2 voorsprong kwam.

Van Gerwen antwoordde geweldig, met een 112-finish hield hij zijn eigen leg en brak De Sousa terug met een 11-darter. Dit volgde hij met een 79-finish om de break te verzilveren en als eerste op matchpoint te komen. In de tiende leg kreeg ‘Mighty Mike’ zijn eerste matchdart, maar die werd gemist op tops. De Sousa checkte dubbel 5 en dwong zo een beslissende elfde leg af. Van Gerwen produceerde een geweldige leg om de wedstrijd toch naar zich toe te trekken; 12-darter voor een 6-5 overwinning.

Zondagmiddag zal Martin Schindler de volgende tegenstander zijn voor de nummer 3 van de wereld.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 100,61 / 54,5%
Jose de Sousa: 90,95 / 41,7%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *