Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Gerwen in laatste leg ternauwernood naar laatste 16

Zaterdagmiddag mocht Michael van Gerwen het bij de UK Open bij laatste 32 opnemen tegen Jason Lowe. De tweevoudig winnaar van de UK Open was een gewaarschuwd man want Lowe schakelde tijdens dit weekend o.a. Cody Harris en Adrian Lewis al uit.

Jason Lowe mocht aanvangen en deed dat prima met 140 en 180 maar verprutste de leg daarna volledig op de dubbels waardoor Van Gerwen in 18 darts direct de break pakte. Van Gerwen leek er geen gras over te laten groeien en gooide 170 uit voor een 12 darter en 2-0 voorsprong. Beide spelers kregen meerdere dubbels maar Van Gerwen was de gelukkigste Lowe achter latend met 10 gemiste dubbels inmiddels. De vierde leg ging met een knappe 96 finish via twee keer dubbel 19 ook naar de Nederlander waardoor hij nu met 4-0 voor stond. Lowe gooide zijn vijfde 180 en mocht aanleggen vanaf 63 met Van Gerwen nog op 116. Lowe miste maar weer eens een dubbel en zag tot overmaat van ramp Van Gerwen de 116 uit gooien en zo de pauze in gaan met een 5-0 voorsprong. Lowe was scorend zelfs sterker als Van Gerwen (Van Gerwen had nog maar één keer een 140+ gegooid) maar 11 gemiste dubbels en een Van Gerwen die maar 2 dubbels had gemist en twee keer een hoge finish gooide maakte het onmogelijk voor de Engelsman mee te komen).

In de zesde leg was er eindelijk de eerste 180 van Van Gerwen die vervolgens ineens dubbels ging missen en Lowe de break zag pakken in 14 darts voor de 1-5. Van Gerwen miste nu weer vier dubbels waarop Lowe zijn eigen leg kon behouden in 18 darts en zo terug kwam tot 2-5. Lowe startte in de leg van Van Gerwen met vijf perfecte darts en pakte zo het initiatief. Lowe pakte de volgende break en kwam verder terug tot 3-5 in 11 darts. Lowe mocht zelf de leg starten en liet Van Gerwen ver achter zich en pakte in 13 darts de leg waardoor het nog maar 4-5 stond. Van Gerwen miste 112 voor de 6-4 en zag ineens Lowe 104 uit gooien en in 15 darts de 5-5 maken. In de tweede sessie waren de rollen omgedraaid wat de dubbels betrof, Van Gerwen miste er nu negen achter elkaar waardoor Lowe weer terug kon komen.

Lowe kwam wat moeizaam uit de pauze en zag Van Gerwen in 15 darts de break en de 6-5 voorsprong pakken. Lowe iwa daarna in de leg van Van Gerwen wel wakker en gooide bijna twee keer 180 maar zag de laatste dart er uit vallen. Toch pakte de Engelsman eenvoudig de break in 15 darts voor de 6-6. De 13e leg startte Lowe weer met vier perfecte darts en had hierdoor het initiatief tegen een Van Gerwen die het moeilijk had. Lowe miste twee darts voor zijn eerste voorsprong maar Van Gerwen was niet in de buurt waardoor de Engelsman terug mocht komen en 7-6 voor kwam. Van Gerwen liep snel weg bij Lowe maar zag Lowe met een 180 terug komen. Van Gerwen miste hierop drie darts vanaf 32 maar zag Lowe ook twee darts missen waardoor Van Gerwen alsnog de leg binnen kon slepen in 16 darts. Van Gerwen startte met een 180 maar gooide daarna in drie beurten 131 punten waardoor Lowe alsnog eenvoudig zijn leg kon behouden in 15 darts voor de 8-7 voorsprong. In 12 darts en met een 94 finish kwam Van Gerwen weer langszij voor 8-8. Lowe startte met zijn vijfde 180 en pakte in 13 darts weer de voorsprong. Beide spelers gingen gelijk op maar een 177 van Van Gerwen gaf hem wat lucht en in 15 darts dwong Van Gerwen een beslissende leg af. Low mocht deze laatste leg starten en kwam als eerste op een finish. Vanaf 86 miste Lowe de grote 18 en ook de bull voor tops waarop Van Gerwen via dubbel 10 in 17 darts alsnog de wedstrijd naar zich toe trok.

Gemiddeldes/finishpercentages
Van Gerwen 95,63 / 37,04% (10/27)
Lowe 96,35 / 30% (9/30)

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *