Van Gerwen in sterke partij naar laatste acht Grand Slam of Darts

Donderdagavond mocht Michael van Gerwen bij de laatste 16 van de Grand Slam of Darts in Wolverhampton aantreden tegen Ian White. 

Van Gerwen begon de wedstrijd sterk en zette direct White onder druk. Van Gerwen behield eenvoudig zijn eigen legs terwijl de man uit Stoke-on-Trent moeite had zijn leg te behouden. White bezweek in de vierde leg en verloor zijn eigen leg en kwam daardoor 3-1 achter. Van Gerwen gooide op dat moment 20 punten hoger als White (110 vs 90 red.). In de vijfde leg brak White ineens de Nederlander met een knappe 143 finish om zo de eerste pauze in te gaan met een 2-3 achterstand.

De tweede sessie gooide White steeds sterker en pakte de eerste  drie legs met o.a. een 110 finish om Van Gerwen te breken. De vierde leg van deze sessie mistte White 1 dart voor een 128 finish om Van Gerwen weer te breken. Van Gerwen stopte de tijdelijke opmars van White en kwam terug tot 4-5. White pakte zonder druk de tiende leg voor een 6-4 voorsprong terwijl beide heren ruim boven de 100 gemiddeld gooiden (105 MvG vs 102 White red.).

Beide heren bleven door knallen door beide met 180 de laatste sessie te starten. White kreeg direct vanaf 120 de kans om Van Gerwen te breken maar mistte top waardoor Van Gerwen tot 5-6 terug kwam. White kreeg vervolgens zeven kansen op de dubbel maar pakte deze niet. Van Gerwen pakte vervolgens de leg van de sympathieke Engelsman met zijn vijfde dart op een dubbel waardoor de stand gelijk werd met 6-6. Van Gerwen kwam met 7-6 voor met wederom een 20 darter. Beide spelers hadden inmiddels 37 darts gemist op een dubbel. White maakte vervolgens in 16 darts gelijk. De 15e leg startte Van Gerwen met zeven trebbles maar mistte de achtste maar pakte de leg toch eenvoudig in 11 darts. Ook de 16e leg ging in 11 darts naar “Mighty Mike” waardoor de Nederlander met 9-7 op matchpoint kwam. White was het echt kwijt en zag Van Gerwen de volgende leg ook winnen waardoor de Nederlander de winst pakte met 10-7 en zaterdag in de kwartfinale aan mag treden tegen Adrian Lewis.

Gemiddeldes/finishpercentages
Van Gerwen 102,43 / 33,33% (10/30)
White 97,5 / 24,14% (7/29)

 

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Van Gerwen in sterke partij naar laatste acht Grand Slam of Darts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *