Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen in thriller langs Ratajski

Dat Michael van Gerwen niet in zijn beste periode zit is duidelijk. Toch start hij ook op de World Grand Prix als één van de favorieten. Een moeilijke start wachtte tegen Krzysztof Ratajski, en moeilijk werd het zeker.

Voor zowel Ratajski als Van Gerwen was dit een horror loting. Ratajski won nog nooit van MVG, maar in de huidige vorm leek er toch wel wat mogelijk. Dat leek zo, want Van Gerwen wilde toch even laten zien wat hij kan. Met een 17-darter startte hij prima, maar daarna ging de turbo open. Hij brak met een 13-darter, nadat Ratajski twee pijlen op dubbel 8 miste. Hij opende de volgende leg met 160, volgde dit met 140 en 134 en maakte er uiteindelijk een 11-darter van. Een gemiddelde van 109 bleef over na de eerste sessie.

Dure missers MVG

Van Gerwen kwam met een 160-start meteen geweldig uit de pauze. Toch won hij de eerste leg niet, mede door drie missers op dubbel 12. Met een 12-darter en 108-finish herstelde hij dit echter meteen. Ratajski bleef stug doorspelen en een knappe 80-finish leverde hem de voorsprong op. De set ging een leg later ook naar de Pool, nadat Van Gerwen maar liefst zeven pijlen miste op de dubbels.

Van Gerwen op pure klasse de baas

Ratajski zat nog steeds in de wedstrijd en kreeg een ongelofelijke kans in zijn schoot geworpen. Van Gerwen maakte namelijk zowel bij het wegzetten als bij het gooien op de dubbels fouten, waardoor Ratajski kon breken in set drie. ‘The Polish Eagle’ kreeg daarna een grote kans om zelfs op 2-0 te komen, maar na drie missers sloeg Van Gerwen genadeloos toe. Met een 103-finish deelde hij een flinke klap uit. Een 12-darter later stond hij al weer voor. Een beslissende leg kwam er toch door een 14-darter van Ratajski. De Pool opende hierin echter slechts met pijl nummer drie, waardoor de spanning snel weg was. Met een 15-darter maakte MVG het vakkundig af en overleefde hij deze thriller toch.

Michael van Gerwen: 98.64 / 35%
Krzysztof Ratajski: 85.05 / 31.25%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *