Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Gerwen in vermakelijke partij langs Aspinall!

Ook de nummer 1 van Nederland en tevens nummer 1 van de wereld mocht vanavond in actie komen op het podium in Minehead. Michael van Gerwen mocht het in zijn partij opnemen tegen Nathan Aspinall voor een plaats bij de laatste 32 in de “FA Cup of Darts”

Aspinall had het gooien op de bull vooraf gewonnen en mocht de partij beginnen. Dit deed hij perfect, want in de eerste beurt van de partij wist “The Asp” de eerste 180 te noteren. Beide spelers kregen kansen voor een finish van boven de 100, maar beide werden gemist. Aspinall mocht daarna als eerst aanleggen voor dubbel 12 en deze ging met zijn laatste dart raak. In de tweede leg was het wederom Aspinall die meteen afstand nam van “MvG”. Nadat de Engelsman 99 op dubbel 20 had gezet, zag hij Van Gerwen nog op 206 staan. Het buitenkansje werd in eerste instantie niet benut, maar omdat Van Gerwen een zooitje maakte van 106, mocht Aspinall terug komen. Dit keer maakte hij geen fout: 2-0. Aspinall weet in de derde leg alweer zijn derde 180 van de partij te gooien. Aspinall maakte een gretigere indruk dan Van Gerwen, maar toch mistte hij nog wel een aantal dubbels. Ook in deze leg mistte hij 2 pijlen om zijn leg te behouden en Van Gerwen profiteerde. Van Gerwen gooide een hele steady vierde leg, waardoor de schade alweer hersteld leek. Nadat Van Gerwen 3 darts had gemist, ging pijl 4 wel in de dubbel 5. De vijfde leg leverde weer een break op. Nadat beide spelers weer de wegzet beurten niet goed verzorgden, sloeg Van Gerwen toe. Met een 112 finish nam hij met 3-2 in legs de leiding.

Van Gerwen mocht de tweede sessie beginnen en nam al gauw afstand in deze leg van Aspinall. Met een 56 finish kwam “Mighty Mike” met 4-2 voor. De zevende leg begon Van Gerwen perfect. Na een 180 en 174 score bleef 147 over. De kans op een 9-darter was na zijn zevende pijl voorbij en nadat ook 90 niet uit ging, ging de leg zelfs nog naar Aspinall, die 64 vakkundig van het bord gooide. Aspinall had het initiatief in de achtste leg, maar hij kon niet voorkomen dat Van Gerwen een pijl op de dubbel kreeg vanaf 154. De dubbel 17 werd echter gemist, waarna Aspinall de stand weer gelijk trok door de dubbel 8 te raken. Van Gerwen kreeg de kans om te breken in de negende leg, maar het was Aspinall die, met een verschrikkelijk knappe 112 finish, alsnog de leg wist te winnen. Aspinall wist geen vuist te maken in de daaropvolgende leg van Van Gerwen en zo was de stand tijdens de tweede onderbreking gelijk: 5-5.

De derde sessie werd weer begonnen door Aspinall, die Van Gerwen deze leg voor zich moest dulden. Hij wist zichzelf nog een kansje te gunnen vanaf 170, maar de bulls-eye werd gemist. Met een 11-darter pakte Van Gerwen de leiding in de wedstrijd. Van Gerwen bleef steady door gaan en kwam ook in zijn leg niet in de problemen. Via dubbel 2 bracht hij de stand naar 7-5. Aspinall wist zijn eigen leg te behouden door 32 uit te gooien, maar Aspinall liep nog altijd een break achter op Van Gerwen. Aspinall bleef vechten en kreeg de kans vanaf 84. Deze ging met 2 darts uit, waardoor het initiatief in de partij weer bij Aspinall lag. Echter was het Van Gerwen die meteen in de daaropvolgende leg zijn klasse etaleerde. Met een 150 finish wist hij meteen terug te breken en de stand naar 8-7 in zijn voordeel te brengen. Van Gerwen wist zichzelf op matchpoint te zetten in de daaropvolgende leg. Met een wegzet beurt van 171 en een 13-darter via dubbel 8, leek de wedstrijd zijn kant op te gaan. Nadat Van Gerwen zijn eerste matchdart had gemist vanaf 116, wist Aspinall wel zijn dubbel te raken. Van Gerwen mocht de achttiende leg zelf beginnen en deed dit ijzersterk. 180 werd gevolgd door 139 en 140. Na 9 darts bleef 42 over en met een 12-darter ging de overwinning naar Michael van Gerwen!

Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *