Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen in weergaloze partij langs Rock

Michael van Gerwen is doorgedrongen tot de kwartfinales van de Grand Slam of Darts. Na een geweldige partij, waarin Josh Rock een 9-darter produceerde, won Van Gerwen met 10-8 van de Noord-Ier.

9-darter Rock in eerste sessie

Josh Rock mocht de derde kwartfinale van de avond starten en deed dat prima. Echter leverde dit niet de leg op, Michael van Gerwen plaatste met een 124-finisg gelijk de break. Deze break werd een leg later meteen ongedaan gemaakt met een superieure leg. Rock begon met twee maximale scores, dit vervolgde hij met triple 20, triple 19 en dubbel 12 voor een 9-darter! Wat een moment voor de 21-jarige. Een 80-finish zorgde er vervolgens voor dat de break werd verzilverd en Rock op een 2-1 voorsprong kwam. De resterende twee legs van de sessie gingen ook met de darts mee, waardoor Rock met een 3-2 voorsprong de pauze in ging.

Tekst gaat door onder de video.

Wedstrijd blijft in evenwicht

In de tweede sessie werden alle legs gewonnen door de speler die hem begon, zo stond het na 10 legs 5-5 in de tweede én laatste pauze. Van Gerwen won zijn legs in 14,14 en 15 darts met o.a. een 110-finish, Rock deed dit met een 14- en 13-darter.

Van Gerwen knokt zich naar kwartfinales

Het behouden van de legs ging nog even door na de laatste pauze. In leg 15 was het dan toch Van Gerwen die een belangrijke break plaatste, met een 142-finish in 12 darts kwam hij op een 8-7 voorsprong. De Nederlander hield daarna via dubbel 4 ook zijn eigen leg, waardoor hij een grote stap zette richting de kwartfinales; 9-7. Rock deed nog wel iets terug met een 16-darter in zijn eigen leg, maar kreeg het niet voor elkaar om Van Gerwen terug te breaken. Via dubbel 10 won Van Gerwen in een geweldige partij darts met 10-8 van Rock, waar we in de toekomst nog veel van gaan horen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 107,71 / 50%
Josh Rock: 103,93 / 66,7%

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *