Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Premier League 2024

Van Gerwen is los: De Zwaan krijgt klop in München

Na het debacle in Wieze is Michael van Gerwen goed van start gegaan in München: in een Nederlands duel met Jeffrey de Zwaan trok hij met 6-4 aan het langste eind.

Nadat Danny Noppert en Jeffrey de Zwaan er eerder op de avond al een spektakelstuk van maakten, stond er nog een Nederlands onderonsje op het programma: Michael van Gerwen nam het op tegen Jeffrey de Zwaan. Met een 20-darter begon de jongste van de twee allesbehalve spectaculair, waarna de nummer twee van de wereld snel het heft in handen nam. Met legs in 11, 15 en 16 pijlen kwam de stand snel op 3-1.

Nog een 11-darter volgde, waardoor het gemiddelde van Van Gerwen ook al weer ruim boven de 100 uit kwam. De Zwaan tikte niet eens de 80 aan: het verschil kon bijna niet duidelijker. Een eenvoudige zege leek zo ook in de maak voor de drievoudig wereldkampioen, maar na drie missers op de dubbels liet hij De Zwaan nog even in de partij. 5-1 werd 5-4, mede door een 80-finish van ‘The Black Cobra’. Verder dan dat liet ‘Mighty Mike’ het niet komen: met een 92-finish voor een 14-darter boekte hij zijn plek in de derde ronde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 97.97 / 33.3%
Jeffrey de Zwaan: 83.08 / 33.3%

Image courtesy of FOTO: Michael Cooper (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *