Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen - European Championship 2023

Van Gerwen kent weinig moeite met ondermaatse Rydz

Michael van Gerwen heeft zonder zich onnodig in te spannen de tweede ronde van de Players Championship Finals gehaald. Callan Rydz werd eenvoudig verslagen: 6-3.

Met het WK in aantocht kan Michael van Gerwen een goed resultaat goed gebruiken. De laatste paar toernooien liep het niet zoals hij zou willen: op de Players Championship Finals zal hij alsnog vertrouwen op willen doen richting volgende maand. Met een 14-darter startte hij hier goed, maar een leg later werden er meteen drie dubbels gemist. Rydz won deze leg, maar kwam er in de legs die volgden niet aan te pas. Het gemiddelde van de Engelsman kwam uit onder de 70, waardoor Van Gerwen eenvoudig op 3-1 kon komen.

Met een 15-darter kwam MVG op 4-1, waardoor het een eenvoudig wedstrijd leek te worden. Uit het niets herpakte Rydz zich: nadat hij met een 16-darter zijn eigen leg hield, vond ‘The Riot’ met een 15-darter een break. De spanning was even terug, maar een leg later was het al weer weg. Een 14-darter leverde Van Gerwen de break terug op, waarna hij het in zijn eigen leg kon afmaken. Dit lukte: 96 ging uit voor een 14-darter.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Callan Rydz: 76.51 / 42.9%
Michael van Gerwen: 97.29 / 35.3%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van Gerwen kent weinig moeite met ondermaatse Rydz