Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen klopt Dobey overtuigend en staat in de finale

Dave Chisnall is de eerste finalist van de World Grand Prix, maar wie gaat hem uitdagen. Wordt het Chris Dobey of onze eigen Michael van Gerwen?

Chris Dobey mocht aan de wedstrijd beginnen, maar wist niet de eerste leg te pakken. Een scherpe Van Gerwen breakte de engelsman direct en kwam met 1-0 voor. Dit betekende het initiatief voor de Nederlander, waar hij goed mee omging. Via dubbel 16 pakte hij ‘gewoon’ zijn eigen leg om 2-0 te maken. Hierna wist Dobey nog wel een leg te pakken, maar via dubbel 8 pakte Van Gerwen alsnog de set (1-0 (3-1)).

De tweede set leek de andere kant op te gaan. Van Gerwen mocht de set beginnen, maar deed hetzelfde als Dobey in de eerste set. Hij verloor de eerste leg. Dobey deed vervolgens wat hij moest doen en gooide 53 uit in zijn eigen leg voor 0-2. Toch kwam Van Gerwen terug. Hij pakte zijn eigen leg, 1-2, en breakte Dobey ook nog eens waardoor hij gelijk maakte. In de laatste leg gingen beide mannen gelijk op, maar was het De Sloopkogel die zijn naam waar maakte door 156 uit te gooien. Hij breidde de voorsprong uit (2-0 (3-1, 3-2)).

Ook de derde set ging gelijk op. Sterker nog, alle legs gingen met de pijlen mee, behalve de laatste. Dit betekende dus dat Dobey het initiatief had in de laatste leg, maar dit niet kon waarmaken in de legwinst. Met een goede wegzetbeurt wist Van Gerwen namelijk via dubbel 18 ook de derde set te pakken (3-0 (3-1, 3-2, 3-2)).

Ook in de laatste set regeerde Van Gerwen. Dobey kwam niet tot het niveau dat hij tijdens het toernooi heeft laten zien, terwijl Van Gerwen juist heel constant was. Dobey wist nog wel een aantal 180’ers te gooien maar kon niet vermijden dat de Nederlander zich veilig stelde voor de finaleplaats met een 82-finish

Gemiddeldes/Finishpercentages:
Van Gerwen: 91.41/42.86%
Dobey: 83.56/50.00%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *