Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen klopt Noppert: Humphries wacht

In een Nederlands onderonsje heeft Michael van Gerwen afgerekend met Danny Noppert. ‘Mighty Mike’ was met 10-7 te sterk voor ‘The Freeze’.

12 Nederlanders begonnen op vrijdag aan de Players Championship Finals: de laatste twee van onze landgenoten die nog in het toernooi zaten troffen elkaar in de kwartfinales. Michael van Gerwen en Danny Noppert komen elkaar de laatste tijd vaker tegen en dat levert vaak interessante duels op. Met een 16-darter won de Fries de eerste leg, waarna Van Gerwen een 14-darter gooide. Beide mannen volgden dit op met een 17-darter, waardoor de beginfase gelijk op ging.

Een 13-darter van Noppert werd gecounterd door een 14-darter van Van Gerwen. Ook de volgende twee legs gingen weer naar de speler die ook de leg begon, maar hierna werd eindelijk een verschil gemaakt. Een 12-darter leverde MVG de break op, waarna hij deze met een sterke 97-finish ook verzilverde. Noppert verkleinde het gat meteen na de pauze, maar Van Gerwen wist vakkundig steeds weer zijn eigen leg te houden. De stand kwam snel op 8-6, waarna Noppert in de fout ging. ‘The Freeze’ mist vijf pijlen op de dubbels, waardoor Van Gerwen profiteerde. Met een 123-finish voor een 12-darter leek hij zich meteen terug te knokken, maar niets was minder waar. Van Gerwen counterde met een 12-darter en greep de zege. Luke Humphries wacht in de halve finale: de Nederlander zal uit zijn op wraak na zijn verloren kwartfinale op de Grand Slam of Darts.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Danny Noppert: 95.2 / 33.3%
Michael van Gerwen: 100.75 / 45.5%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *