Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Gerwen laat Cross kansloos, Van Barneveld pakt moeizaam punt

Afgelopen avond werd de derde speelronde van de Premier League gespeeld. Michael van Gerwen nam het op tegen Rob Cross, terwijl Raymond van Barneveld de Oostenrijker Mensur Suljovic trof in Dublin. Lees hier de wedstrijdverslagen terug. 

Gerwyn Price vs James Wade
De Premier League in Dublin begon met een partij tussen Gerwyn Price en James Wade. De eerste twee legs gingen met de darts mee. Met een 14-darter wist Wade te breaken, maar een leg later brak Price gelijk terug naar 2-2. De vijfde leg was wederom een prooi voor Wade die weer brak. Met een 17-darter verzilverde Wade de break en kwam 4-2 voor. Met een knappe 11-darter brak Wade nogmaals. Wade miste in de achtste leg één pijl op tops voor een punt, met een 14-darter brak Price terug. Met een 13-darter hield ‘The Iceman’ zijn eigen leg en zo stond het 5-4. In de tiende leg wist Price een knappe 12-darter te produceren met een 88-finish, met Wade wachtend op D12. Met een 17-darter pakte Price het eerste punt; 6-5. Wade begon de laatste leg van de partij met 180 en pakte ook het laatste punt van de partij met een knappe 129-finish. De heren delen dus de punten.

Steve Lennon vs Peter Wright
De tweede partij van de avond ging tussen de invaller Steve Lennon en Peter Wright. Lennon begon erg goed aan de partij, want hij pakte de eerste 3 legs van de partij inclusief een 11-darter een 105-finish. In de vierde leg miste Lennon twee darts op de dubbel voor 4-0, via D5 kwam Wright op het scorebord. Lennon miste 4 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, via D10 kwam Wright terug naar 3-2. Met 14-darter zette Wright de stand op 3-3. Met een knappe 80-finish brak ‘Snakebite’ de Ier voor de tweede keer en verzilverde de break met een 14-darter voor 5-3. Vervolgens gingen alle legs met de darts mee en dat betekende een 7-5 overwinning voor Peter Wright.

Michael van Gerwen vs Rob Cross
Wedstrijd nummer drie beloofde op papier de wedstrijd van de avond te worden. De wereldkampioen van 2018 tegen die van 2019, in hun eerste duel van het jaar. Van Gerwen miste in zijn eigen leg meteen vier pijlen op de dubbels, maar nadat Cross ook twee miste was het toch raak op dubbel één. Een 14-darter met een finish van 100 verdubbelde de voorsprong. Van Gerwen ging lekker door en won legs in 14, 15, 14 en in 11. Nog één leg was nodig voor de whitewash, een leg die hij ook zelf nog mocht beginnen. Twee matchdarts werden echter gemist, waarna Cross vanaf 70 toch een leg pakte. In de leg van Cross miste MVG weer drie pijlen op de dubbels, waardoor er stiekem weer een beetje hoop kwam voor Cross. De comeback zat er echter niet in, want in zijn eigen leg finishte Van Gerwen dubbel 4, nadat hij weer een aantal pijlen miste, maar ook Cross nog één zag missen. Net als in beide reguliere PL-wedstrijden vorig jaar won de Nederlander ook nu 7-2.

Michael Smith vs Daryl Gurney
De vierde partij van de avond ging tussen Michael Smith en Daryl Gurney. Smith begon sterk want hij pakte de eerste twee legs met een 86 en 67-finish. Daarna was Gurney die vier legs op rij pakte. In de zesde leg gooide Gurney een 140-finish, met Smith na 9 darts op tops. In de zevende leg miste Gurney 10 darts op de dubbel om er 5-2 van te maken, via D9 hield Smith zijn eigen leg voor 4-3. Met een 65-finish brak ‘BullyBoy’ terug naar 4-4 en kwam met een 74-finish op een 5-4 voorsprong. Met een 15-darter kwam Gurney weer op gelijke hoogte; 5-5. Met een knappe 13-darter wist ‘Superchin’ te breaken en hield via D10 zijn eigen leg en pakte daarmee de 7-5 overwinning.

Mensur Suljovic vs Raymond van Barneveld
De laatste partij van de avond ging tussen de twee spelers die onderstaan in de Premier League stonden, Mensur Suljovic nam het op tegen Raymond van Barneveld. Het was Suljovic die beter begon, want hij pakte de eerste 3 legs. Via D17 hield Van Barneveld zijn eigen leg en kwam ook op het scorebord. Met een 60-finish kwam Suljovic op 4-1. Van Barneveld miste een 66-finish om zijn eigen leg te houden, met een 48-finish brak de Oostenrijker naar 5-1. Met een knappe 13-darter brak Van Barneveld gelijk terug. Suljovic miste in de achtste leg een 141-finish voor het punt, via D9 kwam de Nederlander terug tot 5-3. In de negende leg miste Van Barneveld een 170-finish op de bull, maar mocht terug komen en brak naar 5-4. Met een 14-darter van ‘Barney’ werd het zelfs 5-5! Met een 17-darter was het toch Suljovic die als eerste een punt pakte. Suljovic miste een 158-finish op D19 voor de zege, met een knappe 92-finish pakte Van Barneveld alsnog een punt; 6-6!

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *