Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - World Series of Darts Finals 2023

Van Gerwen met 9-darter naar finale, Aspinall ook finalist

Michael van Gerwen en Nathan Aspinall strijden later vanavond om de titel van de World Series of Darts Finals in Amsterdam. Lees er hier alles over terug.

Van Gerwen overleeft matchdarts tegen Humphries

Michael van Gerwen begon werkelijk waar fantastisch aan de eerste halve finale. Met een 100-finish in 11 pijlen brak hij Luke Humphries gelijk. Dit wist hij in zijn eigen leg op te volgen met een 9-darter, ja een 9-DARTER (check de beelden hieronder)! Met scores van 174 en 180 zorgde een 147-finish voor perfectie. In de derde leg kwam Humphries op het scorebord door dubbel 4 te raken.

Daarna ging het lang met de darts mee, tot bij 6-5. Humphries had ondertussen al finishes van 116 en 164 uitgegooid. Van Gerwen miste in leg 12 een 124-finish op de bull, waardoor Humphries in 15 pijlen terug kon breaken. Dit vervolgde de Engelsman met een 11-darter, waardoor hij voor het eerst op voorsprong kwam; 7-6. Daarna volgden de heren elkaar met het houden van hun eigen legs, waarbij er wat dubbels werden gemist om de tegenstander te breaken.

Bij 9-9 leek Van Gerwen op een cruciaal moment te breaken, maar miste drie pijlen op de dubbel. Humphries bleef koel en gooide dubbel 8 om op matchpoint te komen. In leg 20 kreeg Humphries zijn eerste drie matchdarts, maar miste. Van Gerwen wist dubbel 8 te raken en dwong zo een beslissende leg af. Beide heren begonnen met een maximale score, maar met een geweldige 97-finish was het toch de Nederlander die de finale bereikte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 100,42 / 33,3%
Luke Humphries: 96,31 / 37,0%

Aspinall verslaat Wright in matige halve finale

De tweede halve finale verliep heel anders. In de eerste sessie van vijf legs wist zowel Peter Wright als Nathan Aspinall niet één keer hun eigen leg te houden. Dit resulteerde erin dat Aspinall de pauze in ging met een 3-2 voorsprong. Na de pauze was het Aspinall die als eerste speler zijn eigen leg kon houden, dit deed hij in 17 pijlen. Deze voorsprong wist Aspinall, mede door een 80-finish, uit te breiden naar 6-2. Wright deed met een 167-finish wel iets terug, maar een 16-darter leverde ‘The Asp’ een 7-3 voorsprong op in de tweede onderbreking.

Na de pauze gingen er drie legs met de darts mee. In de veertiende leg miste Aspinall dubbel 19 voor een 115-finish, waardoor Wright met een 80-finish van twee keer tops terug brak naaar 8-6. De Schot kon de break vervolgens niet verzilveren, Aspinall produceerde een 13-darter om 9-6 voor te komen. Aspinall kon na de laatste pauze ook zijn eigen leg houden en was zo één leg verwijderd van de finale. Toch gaf Wright niet zo maar op, met legs in 16 en 15 pijlen (2x, inclusief een 141-finish) werd het 10-9. Kon Wright ook een beslissende leg afdwingen? Het antwoord was nee, Wright miste vier pijlen op de dubbel om er 10-10 van te maken. Aspinall bleef koel, raakte dubbel 8 en bereikte zo zijn tweede TV-finale op een rij.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Nathan Aspinall: 90,35 / 35,3%
Peter Wright: 90,76 / 28,1%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *