Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen met hoog niveau langs De Sousa

Michael van Gerwen heeft tegen José de Sousa weer wat vlagen van de oude MVG laten zien. In een wedstrijd van hoog niveau won hij met 7-4.

Na een stroeve start lijkt José de Sousa helemaal thuis in de Premier League. Met drie overwinningen op rij heeft hij zich veilig gespeeld en nu kan het vizier naar boven. En met het spel van de afgelopen dag staat hij een stuk beter te spelen dan zijn tegenstander, Michael van Gerwen. MVG sprokkelt zo zijn punten maar qua spel is het nog niet geweldig. Toch kon hij met een overwinning toch de aansluiting met Aspinall en Van den Bergh houden. Dit was ook zeker zijn plan: met een geweldige 125-finish (bull-25-bull) voor een 12-darter schoot hij weg. De Sousa counterde meteen met ook een 12-darter. Beide mannen leken duidelijk van plan om er een showtje van te maken: na drie legs stonden beide rond de 115 gemiddeld, met de stand op 2-1 voor Van Gerwen.

Fenomenale MVG dendert door

Met een 15-darter bracht De Sousa de stand weer op gelijke hoogte, waarna MVG nog maar weer eens versnelde met een 12-darter. De Nederlander miste daarna nipt dubbel 11 voor een 142-finish, maar door in deze wedstrijd zeldzame missers van De Sousa mocht hij terugkomen voor 4-2. Een fenomenale leg met vier 180’s, beide mannen gooiden er dus twee, werd gewonnen door MVG in 11 pijlen, waardoor de gemiddeldes weer omhoog schoten en nog steeds beide boven de 110 waren. Met een 16-darter volgde hierop de slechtste leg van de wedstrijd, gewonnen door De Sousa. MVG reageerde met een prima 15-darter, waarna hij in de leg erna meteen een matchdart kreeg. Deze pijl werd nog gemist, maar een leg later was het in een matige leg, een 19-darter, toch raak. De laatste legs zorgden er voor dat de gemiddeldes nog erg kelderden, maar met een 7-4 zege zal MVG daar niet lang van wakker liggen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 104,72 / 33,33%
José de Sousa: 98,69 / 28,57%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *