Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - Belgian Darts Open 2023

Van Gerwen met minimale zege langs Schindler

Michael van Gerwen was de derde Nederlander die zondagmiddag in actie kwam op de Belgian Darts Open. In zijn laatste zestien-partij trof hij de Duitser Martin Schindler.

De nummer twee van Duitsland mocht de partij beginnen en wist de eerste leg te behouden met een 20-darter via dubbel 16. Schindler zag Van Gerwen twee darts missen vanaf 60 en met een 68-finish in 15 darts wist de Duitser ook de eerste break van de partij te plaatsen. Van Gerwen herpakte zich, plaatste in de derde leg de re-break en kwam met een 100-finish in 15 darts weer op gelijke hoogte. Ook Schindler leek niet onder de indruk. ‘The Wall’ begon zelf aan de vijfde leg en pakte deze met een fraaie 120-finish. Ook Van Gerwen raakte op stoom in de partij. Hij pakte de zesde leg met een 108-finish en en 12-darter, waarna hij de break plaatste met een 14-darter.

Toch toonde Schindler opnieuw veerkracht. Van Gerwen miste, waarna de Duitser opnieuw toesloeg vanaf 120 en de break ongedaan maakte. Ook leg 9 ging naar Schindler. Hij kreeg slechts één dart op de bulls-eye vanaf 74, maar raakte het midden van het bord wel. Met Schindler op matchpoint wist Van Gerwen dat hij geen leg meer mocht afstaan. Met een 15-darter kwam ‘Mighty Mike’ weer op gelijke hoogte en een laatste leg moest gespeeld worden. Beide heren speelden een gelijkopgaande leg en het was Van Gerwen die de eerste matchdart kreeg. De bulls-eye werd gemist vanaf 127, waarna Schindler 65 verprutste en geen kans kreeg. Met een 14-darter plaatste Van Gerwen zich voor de zondagavond!

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 97,06 / 40%
Martin Schindler: 94,3 / 38,5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *