Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen met moeite langs Hamilton

De eerste partij van de middagsessie ging tussen de Nederlander Michael van Gerwen en Andy Hamilton. In de tweede ronde moest Van Gerwen tegen Razma. Met moeite won hij de wedstrijd, maar hoe ging het tegen Hamilton? Lees het hieronder.

Hamilton mocht de partij beginnen. Al gauw kwam Van Gerwen op 1-0 voorsprong en pakte dus Hamilton zijn leg. Van Gerwen mistte drie pijlen om op 2-0 voorsprong te komen, maar uiteindelijk pakte Hamilton Van Gerwen zijn leg en kwam op 1-1 gelijke stand om dubbel 10 in één keer uit te gooien.

Er kwam nog een break. Van Gerwen kwam op 2-1 voorsprong door dubbel 16 met zijn eerste pijl uit te gooien. Van Gerwen pakte weer de leg van Hamilton. Daarna pakte Hamilton de leg van Van Gerwen. Hamilton gooide dubbel 10 uit om op 2-2 gelijke stand te komen. Er kwamen alleen maar breaks. Van Gerwen pakte weer de leg van Hamilton op om 3-2 voorsprong te komen. Uiteindelijk kwam Van Gerwen op 4-2 voorsprong door zijn eigen leg te houden en dubbel 8 uit te gooien met zijn eerste pijl.

Hamilton pakte ook zijn eigen leg en komt op 4-3 door dubbel 16 met zijn tweede pijl uit te gooien. Daarna pakte Van Gerwen ook zijn eigen leg door een 96-finish uit te gooien. Van Gerwen kwam dus op 5-3 voorsprong. Maar Hamilton pakte toch nog een leg om op 5-4 te komen, want in de negende leg mistte Van Gerwen te veel dubbels om de wedstrijd te winnen. Hamilton gooit een 100-finish uit door 20, dubbel 20, dubbel 20 te gooien en kwam dus op 5-5 gelijke stand. Hamilton mistte een 90-finish op de BULL om de wedstrijd te winnen. Uiteindelijk pakte ”Mighty Mike” de beslissende leg door dubbel 10 uit te gooien. Van Gerwen wint nipt met 6-5 van Hamilton.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 88,38 / 25%
Andy Hamilton: 81,27 / 38,46%

Image courtesy of FOTO: Sven Mandel
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *