Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen met speels gemak langs Van Duijvenbode

Michael van Gerwen blijft doordenderen op het PDC WK. De Nederlander versloeg landgenoot Dirk van Duijvenbode, die nooit echt voor een spannende wedstrijd kon zorgen: 4-1.

Twee Nederlanders bereikten de laatste 16 van het WK: Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenbode wisten bij de loting al dat ze elkaar in deze ronde zouden kunnen treffen. Op papier beloofde het in ieder geval spektakel te worden. Met een 11-darter gaf Van Gerwen meteen gas, maar een 117-finish was een prima reactie van Van Duijvenbode. ‘Aubergenius’ werd daarna echter wat slordig: vijf missers op de dubbels werden keihard afgestraft door MVG, die daarvoor ook al zijn eigen leg hield.

Van Duijvenbode houdt zichzelf in de wedstrijd

Met een 15-darter bleef Van Gerwen sterk in zijn eigen legs, terwijl hij in de leg van Van Duijvenbode wist te versnellen met een 11-darter. Alleen iets speciaals kon de jongste van de twee nog redden en precies dat deed hij: uit het niets vond hij een 170-finish. Veel hielp het echter niet: een leg later miste hij drie pijlen op de dubbels, waardoor Van Gerwen alsnog de set pakte. Set drie leek daardoor al alles of niets te worden voor DVD. Met een 13-darter startte hij sterk, maar met een 112-finish haakte Van Gerwen aan. Van Duijvenbode vond daarna echter wel een lichtpuntje in deze partij: met twee 15-darters verkleinde hij de achterstand tot 2-1.

Van Gerwen blijft de sterkste

Van Gerwen leek allesbehalve onder de indruk en met een 14-darter startte hij zijn eigen set ook prima. Vanaf 146 miste hij daarna een pijl op dubbel 16: Van Duijvenbode strafte dit af door 114 uit te gooien. Hij werd daarna nog even in de set gehouden door ‘Mighty Mike’, die vier pijlen voor de 3-1 voorsprong miste. Veel maakte dit niet: met een 16-darter won hij de beslissende leg en zo dus alsnog de set. Het geloof stroomde weg bij Van Duijvenbode. Met legs in 18 en 14 pijlen sloop Van Gerwen ook in set vijf bij hem weg, waarna een 120-finish hem de zege opleverde. Met drie 100+ gemiddeldes op rij dendert de Nederlander door naar de kwartfinale, waar Chris Dobey zijn tegenstander is.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 100.42 / 43.3%
Dirk van Duijvenbode: 89.77 / 29.2%

Image courtesy of FOTO: Simon O'Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *