Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen vs James Wade

Van Gerwen moeiteloos langs Wade: duel met Price volgt

Michael van Gerwen heeft zonder al te veel moeite afgerekend met James Wade. ‘Mighty Mike’ kwam geen enkel moment in de problemen en treft nu zijn grote rivaal Gerwyn Price.

Michael van Gerwen liet in zijn eerste wedstrijd op dit WK een prima indruk achter tegen Boris Krcmar. Deze hele wedstrijd moest hij toch snel gaan vergeten, want met een duel tegen James Wade stond er in ronde twee een kraker op het programma. ‘The Machine’ laat zo nu en dan zijn topspel zien tegen ‘Mighty Mike’ en dus moet de Nederlander op zijn hoede zijn. Dat was hij meteen: hij begon weer sterk. Hij brak Wade meteen in 17 pijlen, waarna hij de break verzilverde met een 15-darter. Hij vergat echter nog een break te pakken. Hij miste twee pijlen op dubbel 14, waarna Wade toch op het bord kwam. Hier bleef het even bij voor de Engelsman, want twee legs (inclusief een 106-finish) stond MVG met 4-1 voor.

Wade legt MVG geen strobreed in de weg

Met een 13-darter en weer een break schoot Van Gerwen weg na de pauze. Wade reageerde snel met een break terug, maar daarna gaf hij toch geen thuis. Hij maakte het MVG op maar weinig momenten moeilijk, terwijl Van Gerwen met een sterke 125-finish wel mooie dingen liet zien. Een 11-darter volgde, waarna een 15-darter nog maar weer eens voor een break zorgde. Ook sessie twee ging met 4-1 naar de Nederlander en zo kwam de stand dus op 8-2.

Price wacht voor ‘Mighty Mike’

Geen vuiltje aan de lucht voor onze landgenoot. Toch kwam er ineens wat leven in James Wade. In 14 pijlen brak hij MVG, waarna een heerlijke 142-finish hem voor het eerst deze wedstrijd zijn eigen leg opleverde. Het werd zo 8-4, maar dit was ook het moment dat Van Gerwen deze kleine opleving een halt toeriep. Wade miste nog wel een pijl op de bull, maar nadat hij miste kwam MVG op matchpoint. Hij pakte ook meteen de volgende leg én dus de zege, nadat Wade twee pijlen op de dubbels miste. Voor Van Gerwen wacht nu het duel met rivaal Gerwyn Price: een heerlijk vooruitzicht.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 98.15 / 41.67%
James Wade: 97.02 / 40%

Image courtesy of FOTO: Simon O’Connor (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *