Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen moeiteloos voorbij King in Amsterdam

Er staat een Nederlander in de halve finales van de World Series of Darts Finals in Amsterdam: Michael van Gerwen stelde het publiek niet teleur en rekende vrij simpel af met Mervyn King.

Mervyn King is al even een geduchte tegenstander voor Michael van Gerwen. De Engelsman is daarna in uitstekende vorm en verloor nog geen leg in dit toernooi. Ook in deze wedstrijd was hij de eerste die op het scorebord kwam. Van Gerwen begon zwakjes en King prikte er een 21-darter in. Daarna moest ‘The King’ dan toch eindelijk incasseren: Van Gerwen gooide een 16-darter. Met een 11-darter plaatste de Nederlander daarna ook nog een break. King sloeg terug met een 13-darter, maar door vervolgens in zijn eigen leg twee pijlen op dubbel 12 te missen gaf hij leg vijf weer aan MVG.

Van Gerwen stoomt door

Met een 16-darter vergrootte Van Gerwen na de onderbreking de voorsprong. King deed weer wat terug, maar daarna was het aan de Nederlander. Legs in 16, 13 en 13 pijlen volgden. Het gat kwam op vier legs: alleen een comeback á la Clayton van King leek ‘Mighty Mike’ nog van de zege te kunnen weerhouden. King deed een poging met een 14-darter, maar Van Gerwen reageerde met een 12-darter. Een 16-darter van King werd vervolgens weer gecounterd met een 12-darter, waardoor de stand op 9-5 kwam. Dit matchpoint werd ook meteen benut: met een sterke 108-finish voor een 15-darter brak Van Gerwen King in leg 15, waardoor de eindstand op 10-5 kwam. Een prima wedstrijd, Jonny Clayton volgt in de halve finale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 98.97 / 71.43%
Mervyn King: 93.17 / 33.33%

Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *