Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen moeizaam door naar tweede ronde

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WK. Na een moeizaam begin, wist hij toch het verschil te maken tegen Chas Barstow. Van Gerwen speelde niet zijn grootste spel en mistte veel dubbels, maar hij had wel een paar goede finishes. Michael van Gerwen is door naar de tweede ronde.

Michael van Gerwen trapt het World Darts Championship 2022 af tegen Chas Barstow. Chas Barstow had zich via de pro tour order of merit geplaatst en speelde een verdienstelijke wedstrijd tegen Joe Murnan Junior. Michael van Gerwen heeft dus een waardige tegenstander. Van Gerwen komt de afgelopen periode terug van een vormdip en speelt weer steeds beter, dit wil hij natuurlijk graag doortrekken naar dit WK.

Van Gerwen vergeet eerste set te winnen

De wedstrijd begint gelijk spectaculair. Michael van Gerwen startte de wedstrijd sterk aan de wedstrijd, maar Chas Barstow liet in de eerste leg ook gelijk zien dat hij graag mee wilde doen. Scorend voldeden beiden spelers aan een goed niveau, zij speelden ook op hoog tempo en dus was het een mooie set om naar te kijken. Voor het goede gevoel gooide Van Gerwen zijn eerste finish van 72 uit, maar Barstow wist ook te antwoorden met een 86-finish op de Bull. Beiden heren gaven elkaar ook weinig ruimte om te missen, maar beiden heren faalde ook niet onder die druk en zo werd het de eerste set gelijk 2-2. Michael van Gerwen begon deze set uitstekend met een 180-er. Toch won Van Gerwen de set niet, hij mistte zeven pijlen op de dubbel. Chas Barstow antwoordde met een 116-finish op die gemiste dubbels.

Finishes herstellen schade

Van Gerwen ging in de tweede sessie verder met het missen van dubbels. Hij leek gelijk te breken in de eerste leg, maar hij mistte weer een hand vol dubbels. Barstow profiteerde en wist ook gelijk de druk op Van Gerwen te leggen om te breken. Van Gerwen antwoordde op deze druk met een eerste fijne 61-finish en hij wist ook gelijk weer de druk te leggen op Barstow om te breken. Barstow had een 130-finish nodig om te antwoorden, hij kwam wel dichtbij en mistte D5. Van Gerwen gooide voor de tweede keer 61 uit en dit maal was het voor de Break. Met een mooie 80-finish verzilvert Van Gerwen de break ook en zo hersteld Van Gerwen de schade.

Barstow komt scorend tekort.

Vanaf de derde set lijkt het verzet van Barstow ook gebroken, hij kan de scores niet meer bijbenen en Van Gerwen had zijn topniveau niet eens nodig. In de derde set mocht Van Gerwen beginnen, maar in de eerste leg was de dubbel wel weer een probleem. Hij mistte zeven dubbels waardoor Barstow toch nog een kans kreeg vanaf 84. Barstow mistte deze kans en vervolgens kwam Van Gerwen niet meer in gevaar in deze set. In de tweede leg kreeg Barstow een kans vanaf 157 en in de derde leg een kans vanaf 92. Van Gerwen rondde de derde set af met een 97 finish. In de vierde set ging Van Gerwen op zoek naar de break. In de eerste leg lukte dit nog niet vanaf 127 en dus kwam Barstow in de vierde set nog wel 1-0 voor. Na een probleemloze 1-1 probeerde Van Gerwen het opnieuw en vond de break, Nadat Barstow 152 niet uitkreeg, gooide Van Gerwen wel 99. Van Gerwen kon de break ook probleemloos verzilveren, hij deed dit met een nieuwe 99-finish en een goede schreeuw.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 94.54 / 30.6%
Chas Barstow: 87.37 / 62.5%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *