Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen na duel van hoog niveau langs Beaton

Michael van Gerwen heeft zijn vorm van de World Grand Prix behouden. In Gibraltar rekende hij in een duel van hoog niveau af met Steve Beaton: 6-3.

Met een nieuwe titel op de World Grand Prix liet Michael van Gerwen bij de start van de laatste drukke maanden van het jaar meteen zien wie dé te kloppen man is. In Gibraltar wilde hij dit weer laten zien, te beginnen met een duel tegen Steve Beaton. Met een 14-darter startte hij sterk, waarna nog een leg in hetzelfde aantal pijlen volgde voor de break. Een leg later bewees hij dat het nog beter kon met een 13-darter.

Een 97-finish voor een 15-darter leverde Beaton daarna eindelijk een leg op, maar Van Gerwen counterde even makkelijk met een 18-darter. Het niveau ging echter nog een stukje omhoog: een 13-darter van Beaton werd gevolgd door een 12-darter van Van Gerwen (met 130-finish). Beaton vond óók een 12-darter, dit keer met een 101-finish. Nog een 13-darter volgde, en doordat deze van MVG was, was de wedstrijd ook meteen voorbij. De Nederlander lijkt zijn vorm mee te hebben genomen, terwijl Beaton ook op 58-jarige leeftijd nog top is.

Michael van Gerwen: 106.08 / 46.2%
Steve Beaton: 102 / 75%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *