Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Michael van Gerwen

Van Gerwen na lastige partij toch naar kwartfinale

Voor het eerst werd er een TV-toernooi in Denemarken georganiseerd. In Kopenhagen begon vanavond het eerste en enige World Series toernooi van 2021. Michael van Gerwen kwam in actie tegen Darius Labanauskas, terwijl Madars Razma verraste.

Labanauskas begon zwak aan de wedstrijd, wat Van Gerwen de ruimte bood om met een 14-darter zijn eigen leg op te pakken (1-0). ‘Lucky D’ liet meteen zijn professie zijn in de navolgende leg, de Litouwer gooide een 116-finish voor de gelijkmaker (1-1). Ondanks een aantal missers op de dubbel, raakt de Nederlander dubbel 10 voor de voorsprong (2-1). Het vertrouwen moest nog wel gevonden vonden bij de Groene Sloopkogel.

Dat vertrouwen bleek gevonden te zijn de vierde leg. Mede dankzij een 180’er van Van Gerwen, werd de eerste break van de wedstrijd een feit (3-1). Toch gaf de Litouwer niet op, Labanauskas gooide een sterke leg en breakt meteen terug met het uitgooien van 24 (3-2). Een belangrijke 73-finish onder druk van Labanauskas zorgde voor de gelijkmaker.

De wedstrijd bleef gelijk aan gaan, beiden mannen pakte hun eigen leg op wat resulteerde in opnieuw een gelijke stand (4-4). Pijl na pijl werd gemist in de leg van Van Gerwen, terwijl Labanauskas juist erg sterk bleek op de dubbels. De Litouwer breakte de Nederlander en kwam voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong (4-5). Met een sterk scorende leg eindigde Van Gerwen in een 13-darter en kwam alsnog op matchpoint (5-5). In de laatste leg bezweek Labanauskas onder de druk, terwijl Van Gerwen met o.a. een 180’er zonder enige moeite naar de winst afstormde (6-5). Hij zal in de tweede ronde aantreden tegenover Madars Razma.

Michael van Gerwen: 97.72 / 33.33%
Darius Labanauskas: 87.80 / 62.5%

World Series Eerste Ronde

Dimitri van den Bergh 6-4 Johan Engström
Jonny Clayton 6-0 Ivan Springborg Poulsen
Madars Razma 6-4 Nathan Aspinall
Gerwyn Price 6-3 Daniel Larsson
Gary Anderson 6-3 Andreas Toft Jorgensen
Fallon Sherrock 6-1 Niels Heinsoe
Peter Wright 6-1 Marko Kantele
Michael van Gerwen 6-5 Darius Labanauskas

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *