Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen - World Matchplay 2023

Van Gerwen na moeizame start langs O’Connor in Amsterdam

Michael van Gerwen heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de World Series of Darts Finals. De Nederlander moest een 3-0 achterstand goedmaken tegen William O’Connor. Lees hier meer.

William O’Connor kwam vrijdagavond al in actie, toen hij in de eerste ronde met 6-2 te sterk was voor de Duitser Gabriel Clemens. Een gemiddelde van 91,46 en een dubbelpercentage van 50%. Dit moest wel beter om het de nummer vier geplaatste en thuisfavoriet Michael van Gerwen moeilijk te maken.

Het was de Ier die de vierde partij van de avond mocht beginnen. O’Connor begon sterk door zijn eigen leg in 16 darts te houden. Van Gerwen leek met een 10-darter te antwoorden met twee 180’ers, maar miste drie pijlen op de dubbel. O’Connor wist dit meteen af te straffen, met een 81-finish brak hij naar een 2-0 voorsprong. Een 15-darter zorgde er vervolgens dat O’Connor de break ook verzilverde; 3-0.

In de vierde leg kwam Van Gerwen dan toch eindelijk op het scorebord, dit deed hij in 14 pijlen. In de vijfde leg begon O’Connor met weinig ‘goede triples’, waardoor Van Gerwen de kans kreeg om terug te breaken. Met triple 14 en dubbel 16 werd 74 van het bord gegooid om er 3-2 van te maken. De Nederlander kon de stand niet gelijk trekken, met een 13-darter brak O’Connor gelijk weer voor een 4-2 voorsprong.

Ook O’Connor kon deze break niet verzilveren, met een 85-finish via dubbel 14 werd de derde break op een rij geplaatst. Kon ‘Mighty Mike’ de wedstrijd nu wel in evenwicht brengen? Het antwoord was ja, via dubbel 10 maakte Van Gerwen er 4-4 van. ‘The Magpie’ leek de voorsprong weer te pakken, totdat Van Gerwen met een fantastische 161-finish zijn derde leg op een rij won en één leg verwijderd was van de overwinning. Een matige leg volgde, maar via dubbel 8 trok Van Gerwen de partij toch naar zich toe; 6-4.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 93,57 / 42,9%
William O’Connor: 91,65 / 36,4%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *