Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen - PDC World Championship 2023

Van Gerwen na verloren WK-finale: ‘Ik ben er echt ziek van’

Michael van Gerwen begon het WK als dé grote favoriet, maar kon dinsdagavond in de finale het WK niet bekronen met een vierde wereldtitel. Micharel Smith was met 7-4 te sterk. Van Gerwen stond na afloop bij de microfoon van Viaplay-verslaggever Arjan van der Giessen.

“In het begin van de wedstrijden zaten we er allebei lekker in, we gooiden allebei fantastisch. Ik krijg alleen in het begin al twee pijlen op dubbel 12 om hem te breaken, hetzelfde gebeurde in de zevende en negende leg. Ik heb mijn kansen wel gehad, maar als je die niet pakt dan weet je dat je tegen een Michael Smith in deze vorm gewoon problemen krijgt. Dat kan ik alleen mezelf kwalijk nemen en niemand anders. Aan het eind van de wedstrijd had ik moeite met het vinden van de triples, dus moest ik verschillende dingen proberen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met eerder in de wedstrijd.”, aldus een teleurgestelde Van Gerwen.

Het hele toernooi was de Nederlander ijzersterk zowel scorend als finishend, maar in de finale werden de dubbels door Van Gerwen gemiste op belangrijke momenten. “De dubbels hebben mij vandaag de das omgedaan. Ik denk dat ik wel een fantastisch toernooi heb gespeeld, alleen in de finale heb ik mezelf gewoon tekort gedaan. Dat is wat het is, het is niet anders. Ik ben er wel heel ziek van.”

Van Gerwen geeft ook credits naar de nieuwe wereldkampioen Michael Smith, maar baalt zelf enorme van de gemiste kansen verteld hij tegenover Van der Giessen: “Hij heeft een geweldig toernooi gespeeld. Ondanks dat hij goed gooide in de finale, heb ik mijn kansen gehad. Als je die dan zelf niet pakt, dan moet je alleen jezelf kwalijk nemen en niemand anders. Dan is het gewoon zuur, die moet je op je kin nemen. Dit is een pijnlijke.”

Bekijk hieronder het complete interview terug met ‘Mighty Mike’.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *