Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen naar finale na wedstrijd van hoog niveau tegen White

Michael van Gerwen is de enige overgebleven Nederlander in de Players Championship Finals. Zou hij de finale kunnen halen? Zijn tegenstander is de Engelsman Ian White.

Beide mannen begonnen goed aan de wedstrijd. De eigen legs werden veelal gewonnen, zoals het hoort dus. Van Gerwen mocht aan de wedstrijd beginnen en pakte dus ook de eerste leg (1-0). Ian White, die voor het eerst een halve finale behaald heeft na hele lange tijd, deed ook wat hij moest doen en pakte de navolgende leg (1-1). In deze leg viel ook de eerste 180’er van de wedstrijd.

Het eerste sleutelmoment van de wedstrijd kwam in de vierde leg, de leg van White. Hier lukte het de Engelsman niet zijn eigen leg te behouden en dus kwam Van Gerwen op voorsprong.

De voorsprong werd uitgebreid, zonder White te breaken, tot een 6-4 voorsprong voor de Nederlander. Een 112-finish was het hoogtepunt van de eerste tien legs.

Ian White gaf nog niet op en was scorend absoluut niet minder dan Van Gerwen. De eerste break van de Engelsman kwam in de elfde leg. Na missers van Van Gerwen raakte Ian White de dubbel en kwam op 6-6. Toch lukte het hem niet om de break te verzilveren. Van Gerwen vocht zich terug en breakte direct de leg hierna. De tussenstand was dus opnieuw twee legs verschil. (7-5).

Van Gerwen pakte ook de leg hierna, ondanks een 180’er van White (8-5). White bleef goed spelen en pakte ‘gewoon’ zijn eigen leg (8-6), maar had in zijn achterhoofd dat hij nog een break moest goedmaken om gelijk te komen. In de leg hierna werd dit bijna een feit. White zette zijn score in de leg van Van Gerwen op 55, maar Van Gerwen gooide een 112-finish uit voor de ogen van White. Met 9-6 gingen de darters de pauze in.

White kwam goed de pauze uit. Met een 141-finish won hij zijn eigen leg (9-7). Hierna gingen nog twee legs met de pijlen mee (10-8), maar White kon geen break forceren want Van Gerwen won ook de laatste leg met een 11-darter via dubbel 18.

Michael van Gerwen: 103.6/50%
Ian White: 102.4/42%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit artikel:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Lees ook

Inhoudsopgave

Van Gerwen naar finale na wedstrijd van hoog niveau tegen White

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *