Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Jermaine Wattimena - German Darts Grand Prix 2024

Van Gerwen naar halve finales, Humphries verslaat Noppert

De halve finalisten in München zijn bekend. Michael van Gerwen, Luke Humphries, Gerwyn Price en Martin Schindler strijden nog om de titel later vanavond. Lees hier meer.

Michael van Gerwen heeft als enige Nederlander de halve finale gehaald van de German Darts Grand Prix. Hij rekende in de kwartfinales in een Nederlands onderonsje af met Jermaine Wattimena. Nadat Wattimena de eerste leg won, wist Van Gerwen vier legs op een rij te pakken. Deze achterstond kon Wattimena niet meer goed maken en ging uiteindelijk met 6-2 ten onder.

Danny Noppert speelde in de kwartfinales voor de derde keer op een rij boven de 100 gemiddeld, maar dat was dit keer niet voldoende om te winnen. De regerend wereldkampioen Luke Humphries bleef ijzersterk doorgooien in München. Beide spelers noteerden een gemiddelde van ruim 106, maar met twee 11-darters, een 12-darter en een 121-finish was ‘Cool Hand Luke’ met 6-2 de baas.

De andere twee halve finalisten werden Gerwyn Price en Martin Schindler. Price kwam 4-3 achter tegen Josh Rock, maar wist uiteindelijk in een beslissende elfde leg toch de partij naar zich toe te trekken. Schindler wist zich voor de tweede keer in zijn carrière te plaatsen voor een halve finale van een Euro Tour. Dit deed hij door Nathan Aspinall met 6-4 te verslaan en noteerde daarbij een gemiddelde van 100,83.

Uitslagen

Kwartfinales
Gerwyn Price 6-5 Josh Rock
Luke Humphries 6-2 Danny Noppert
Martin Schindler 6-4 Nathan Aspinall
Michael van Gerwen 6-2 Jermaine Wattimena

Halve finales
Gerwyn Price vs Luke Humphries
Martin Schindler vs Michael van Gerwen

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *