Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen naar kwartfinale PCF na winst op Anderson

Negen dagen geleden stonden ze nog tegenover elkaar op de Grand Slam of Darts: Gary Anderson en Michael van Gerwen. Toen won de Nederlander, maar kan de Schot zijn oude niveau dan eindelijk terugvinden op de Players Championship Finals? Peter Wright wacht op de winnaar in de kwartfinales.

Gary Anderson mocht aan de wedstrijd beginnen, maar keek meteen tegen een break aan na pijlen te missen op de dubbel. Van Gerwen gooide vertrouwd 31 uit (0-1). De Nederlander pakte zijn eigen leg op (0-2) en wist daarna in de leg van de Schot opnieuw te profiteren van missende dubbels. Met een zwak begin van beide mannen bleek de tweede break van de wedstrijd een feit via dubbel 16 (0-3). Vervolgens won de nummer drie van de wereld opnieuw zonder enige moeite zijn eigen leg via dubbel 8 (0-4). Gary Anderson liet het hier niet bij zitten en wist, gelukkig voor de Schot, mede dankzij een 180’er zijn eerste leg op het scorebord te zetten (1-4). Anderson’s gingen sarcastisch in de lucht om vervolgens direct de pauze in te lopen.

Na de pauze opende ‘Mighty Mike’ met een 13-darter (1-5). ‘The Flying Scotsman’ bleef moeilijkheden hebben met het behouden van z’n eigen leg. Na twee grote missers ging de laatste pijl dan toch raak in de dubbel 10 (2-5). Van Gerwen kwam langzaam meer in het ritme en breidde de voorsprong uit onder de 15 darts (2-6). Een voorsprong die ‘gewoon’ gehouden moest wordend door Van Gerwen. Beide mannen pakten hun eigen leg op (3-7) en dus kon Van Gerwen gerust de pauze ingaan.

Een mooie 100-finish van Anderson in zijn eigen leg biedt wellicht nog hoop op spanning (4-7). Van Gerwen duffelde wat in en kon geen break forceren, maar pakte wel zijn eigen leg op (5-8). In de veertiende leg was het eindelijk zo ver voor de Schot. Anderson brak in een slechte leg van Van Gerwen en was op weg om weer terug in de wedstrijd te komen (6-8). Misser na misser van een Anderson zonder zelfvertrouwen resulteerde in een break voor Van Gerwen (6-9). Hij wist slechts 6 van de 31 pijlen op de dubbel raak te gooien. Via dubbel 18 verzekerde Van Gerwen zijn plek in de kwartfinale (6-10).

Gemiddeldes / Finishpercentage:
Gary Anderson: 91.13 / 19.35%
Michael van Gerwen:
95.06 / 40%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *